Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Η διαπραγμάτευση δεν έχει ολοκληρωθεί τονίζουν πηγές του υπ. Περιβάλλοντος για τη ΔΕΗ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η διαπραγμάτευση δεν έχει ολοκληρωθεί τονίζουν πηγές του υπ. Περιβάλλοντος για τη ΔΕΗ

Η διαπραγμάτευση δεν έχει ολοκληρωθεί, επίσημη ενημέρωση θα γίνει όταν υπάρξει συμφωνία τονίζουν πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφορικά με το μέλλον της ΔΕΗ.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι για τις εξελίξεις κρίθηκε σκόπιμο να ενημερωθούν φορείς όπως η ΓΕΝΟΠ και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας όπου βρίσκεται το ενεργειακό κέντρο της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρόκειται να συναντηθεί την Τρίτη με τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη και βουλευτές της περιοχής.

«Η συμφωνία με τους δανειστές βρίσκεται σε απόλυτη αντίθεση με τις προεκλογικές θέσεις της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ και χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση», υποστηρίζει από την πλευρά της η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από τη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη.

Η ΓΕΝΟΠ κάνει ακόμη λόγο για «διάψευση των προσδοκιών ότι η κυβέρνηση θα αντισταθεί στις πιέσεις των δανειστών και θα προστατέψει τη δημόσια περιουσία και το βασικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας», και προσθέτει τα εξής:

«Η τακτική της κυβέρνησης η οποία οδηγεί όχι μόνον στην απώλεια μιας επιχείρησης στρατηγικού χαρακτήρα αλλά -κυρίως- στην απώλεια ενός καθοριστικού μοχλού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, προκαλεί απογοήτευση και έντονο προβληματισμό για την ικανότητα της πατρίδας μας να "σηκώσει κεφάλι" μετά το ξεπούλημα επιχειρήσεων με κομβικό ρόλο, όπως η ΔΕΗ.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση:

- έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τις δεσμεύσεις της αλλά και τη ρητορική του ίδιου του πρωθυπουργού ο οποίος χαρακτήριζε "εθνικό έγκλημα την εκποίηση της ΔΕΗ",

- εγκαταλείπει θεαματικά τη θέση που είχε υποστηρίξει μαζί με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την ανάγκη διενέργειας δημοψηφίσματος

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γνωρίζει ότι δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση - όταν μάλιστα οι τωρινές της αποφάσεις έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές της θέσεις (9/2015) - να προχωρήσει σε ενέργειες που υπονομεύουν το οικονομικό μέλλον της χώρας.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και οι 18.000 εργαζόμενοι που εκπροσωπεί θα αγωνιστούν -όπως έκαναν και το 2014- μαζί με την κοινωνία, τον κλήρο και τις κοινωνικές και επαγγελματικές οργανώσεις για να αποτρέψουν ένα "εθνικό έγκλημα" που μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του "Ποταμιού", φαίνεται πως έχει "οικουμενική" στήριξη».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ανοιχτό το «μέτωπο» της διαπραγμάτευσης για τα ενεργειακά

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL