Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Με τη στρατιωτική παρέλαση, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, κορυφώθηκαν στην Αθήνα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου. Την παρέλαση παρακολούθησε πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος αλλά και κατά μήκος του χώρου διεξαγωγής της.

Την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου και ακολούθησαν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Πάνω από το χώρο πέταξαν σε άψογους σχηματισμούς αεροσκάφη και ελικόπτερα όλων των τύπων, των 3 κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ ιδιαίτερα επιβλητική ήταν η παρουσία των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ.

Το «παρών» για δεύτερη φορά έδωσαν και οι Εθνοφύλακες. Επρόκειτο για τάγμα εθνοφυλάκων από τη Ρόδο, η εμφάνιση των οποίων εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης για την ανακήρυξη του 2017 ως «έτους εθνοφυλάκων και εφέδρων» που περιλαμβάνει σειρά ενεργειών για τη βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης τους. Υπενθυμίζεται ότι το 2015 είχαν παρελάσει Εθνοφύλακες από τον Έβρο και τα Δωδεκάνησα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα, διοικητή της στρατιωτικής σχολής Ευελπιδων, υποστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, για το άρτιο της παρέλασης και στη συνέχεια πήγε κοντά στους αναπήρους πολέμους με τους οποίους είχε σε πολύ θερμό κλίμα ολιγόλεπτες συνομιλίες.

Εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από την εξέδρα των επισήμων την στρατιωτική παρέλαση παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, εκπρόσωποι κομμάτων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη διπλωματικών αποστολών κ.ά.

Νωρίτερα ο ΠτΔ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, έγινε ανάκρουση εμβατηρίου και του Εθνικού Ύμνου και στη συνέχεια επιθεώρησε το τιμητικό άγημα των Τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πρωί τελέσθηκε πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμου, παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL