Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.2°C14.7°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.5°C17.7°C
3 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C12.9°C
0 BF 71%
Ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης καταγγέλλει τα κλειστά στόματα απέναντι στον ρατσισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης καταγγέλλει τα κλειστά στόματα απέναντι στον ρατσισμό

Τη σιωπή και τα κλειστά στόματα για τα φαινόμενα διακρίσεων κατήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης των Φυλετικών Διακρίσεων. "Η επιβίωση των δυνάμεων του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας, των πολλαπλών διακρίσεων σε βάρος ευπαθών ομάδων ή απλά διαφορετικών δοξασιών στη σημερινή Ευρώπη και τη χώρα μας είναι μια δραματική εξέλιξη για τον κόσμο. Θέλω να είμαι πάρα πολύ σαφής στην καταγγελία μου για την απουσία τοποθέτησης, για τις σιωπές στην καθημερινότητα, για έναν υφέρποντα λαϊκισμό, ο οποίος κλείνει τα στόματα στις ανοιχτές καταγγελίες" τόνισε μιλώντας, χθες, στην εκπομπή "Πρωινή Ανάγνωση", στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής.

"Όχι στη σιωπή, όχι στο κλείσιμο ματιού, όχι στον λαϊκισμό και στο χάιδεμα τέτοιων απόψεων ή στην ανακάλυψη βολικών άλλοθι τα οποία δηλητηριάζουν ψυχές παιδιών, γονέων, ολόκληρων κοινωνιών" ήταν το μήνυμα του Ν. Βούτση, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες "θα πρέπει να είμαστε σημαιοφόροι σε αυτόν τον αγώνα ενάντια στον ρατσισμό, στην ξενοφοβία, τη μισαλλοδοξία".

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε επίσης στην προσωπική αλλά και στη συλλογική και θεσμική στάση που πρέπει να εμπεδωθεί και να εκφράζεται καθημερινά ώστε να εκμηδενιστούν οι εγκληματικές δοξασίες και οι εγκληματικές πράξεις τις οποίες τροφοδοτούν και υπενθύμισε ότι "Πριν από τα γεγονότα του ’60, με πρόσχημα, και όχι με αφορμή, τους Εβραίους, στη Γερμανία ξεκίνησε όλη η ιδεολογία του ναζισμού και ύστερα ολοκληρώθηκε με την αντίληψη και με την πρακτική της 'τελική λύσης'. Διότι υπάρχουν εγκληματικές πρακτικές, δεν μιλάμε για μια διαφορά ιδεολογική και αυτή είναι η διάκριση και μέσα στο Κοινοβούλιο, εδώ και παντού". "Το ορόσημο της 'τελικής λύσης', δηλαδή τα στρατόπεδα θανάτου, είναι πραγματικά το μεγάλο καρκίνωμα, το σημάδι, το αποτύπωμα του προηγούμενου αιώνα πάνω στην ανθρωπότητα. Να μην το ξαναζήσουμε με αυτή ή με άλλες μορφές" κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL