Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.4°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.6°C
1 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.6°C22.8°C
5 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες μικρής έντασης
25 °C
24.1°C24.9°C
0 BF 36%
Συμπαράσταση στη Χριστίνα Μακνέα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συμπαράσταση στη Χριστίνα Μακνέα

Τη συμπαράστασή τους στη Χριστίνα Μακνέα, πρώην υπάλληλο του Δήμου Δέλτα, που αύριο δικάζεται εκ νέου επειδή προσπάθησε να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον, και βρέθηκε κατηγορούμενη για συκοφαντική δυσφήμηση, εκφράζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΛΑΕ Θεσσαλονίκης.

Η Χριστίνα Μακνέα είναι χημικός μηχανικός και ήταν προϊσταμένη τεχνικών υπηρεσιών στον Δήμο Δέλτα. Όταν, ως όφειλε, έκανε αναφορά για την αδικαιολόγητη πολυήμερη απουσία μιας άλλης υπαλλήλου στον δήμο, η οποία είναι σύζυγος του τότε προέδρου του σωματείου εργαζομένων του δήμου, αλλά και κουμπάρα του τότε δημάρχου, βρέθηκε να καταδικάζεται πρωτόδικα για συκοφαντική δυσφήμηση, με μάρτυρα κατηγορίας τον τότε δήμαρχο, ο οποίος, σύμφωνα και με καταγγελίες της ΕΜΔΥΔΑΣ, φρόντισε να καλύψει με εκ των υστέρων άδεια ανατροφής τέκνου την πολύμηνη στη συνέχεια απουσία της κουμπάρας του από την υπηρεσία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στη σχετική του ανακοίνωση τονίζει ότι η δίωξη της Χρ. Μακνέα «είναι το αντίτιμο που πληρώνει γιατί κατά την άσκηση των καθηκόντων της υπερασπίστηκε το δημόσιο συμφέρον, ως όφειλε εκ της θέσεώς της. Αλλά και για τη συνδικαλιστική της δράση και επειδή τόλμησε να τα βάλει με την τότε διοίκηση του δήμου». «Γνωρίζουμε τη Χριστίνα Μακνέα μέσα από την πολιτική και συνδικαλιστική της δράση. Ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που κάνουν με ήθος τη δουλειά τους και σε δύσκολους καιρούς αγωνίζονται με θάρρος και αξιοπρέπεια για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και διεκδικούν τα εργασιακά τους δικαιώματα” προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της, η ΛΑΕ Θεσσαλονίκης τονίζει ότι για τις κατηγορίες που της αποδόθηκαν και καταδικάστηκε πρωτόδικα η Χρ. Μακνέα «έγινε ΕΔΕ με εντολή του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορθώς ενήργησε στο πλαίσιο των καθηκόντων της, ενώ επισήμανε παρατυπίες και μη ορθή λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL