Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Από τα ΕΛΤΑ / Έρευνα για ενδεχόμενες αβλεψίες της εταιρείας ελέγχου στο Ελ. Βενιζέλος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από τα ΕΛΤΑ / Έρευνα για ενδεχόμενες αβλεψίες της εταιρείας ελέγχου στο Ελ. Βενιζέλος

Έρευνα για να διαπιστωθούν οι ενδεχόμενες αβλεψίες από πλευράς της εταιρείας η οποία έχει αναλάβει τον έλεγχο για τις ταχυδρομικές αποστολές που διακινούνται αεροπορικώς προς το εξωτερικό διενεργούν τα ΕΛΤΑ μετά το "εκρηκτικό δέμα" που εστάλη στον Β. Σόιμπλε.

Με χθεσινή τους ανακοίνωση τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ενημερώνουν ότι στο κέντρο διαλογής του Ελ. Βενιζέλος διαθέτουν υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς για την ανίχνευση και τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων σε όλες τις ταχυδρομικές αποστολές που διακινούνται αεροπορικώς προς το εξωτερικό. Πρόκειται, μάλιστα, όπως υπογραμμίζουν, "για ηλεκτρονικό σύστημα που αποτελείται από ακτινοσκοπική συσκευή X-RAY ελέγχου αεροπορικού φορτίου και συσκευή ανίχνευσης ιχνών εκρηκτικών (Explosives Trays Detector), το οποίο είναι εγκεκριμένο από την αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή για πιστοποίηση τεχνολογικού εξοπλισμού ελέγχου στην αεροπορική ασφάλεια".

Ο παραπάνω εξοπλισμός ελέγχου, σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ, είναι γερμανικής κατασκευής και ο πλέον σύγχρονος που υπάρχει στην Ελλάδα, ενώ ανανεώθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2017 από τα ΕΛΤΑ και είναι εγκατεστημένος και λειτουργεί μέχρι σήμερα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Ο χειρισμός του εξοπλισμού, συνεχίζει, "γίνεται από εξειδικευμένη εταιρεία, η οποία διαθέτει την απαραίτητη πιστοποίηση που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Οι έλεγχοι διενεργούνται από την εν λόγω εταιρεία από πιστοποιημένο προσωπικό της, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου και παραδίδονται οι ταχυδρομικές αποστολές πριν από τη φόρτωσή τους στα αεροσκάφη".

Τα ΕΛΤΑ ενημερώνουν ακόμη ότι "συνεργάζονται με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές ασφαλείας για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού και η διαδικασία είναι σε προανακριτικό στάδιο".

"Σε κάθε περίπτωση, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, μετά την ολοκλήρωση της διερεύνησης, θα ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία" τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σημειώνουν, τέλος, ότι "ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες από την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση καθώς και τους κανονισμούς ασφαλείας διακίνησης ταχυδρομικών αεροπορικών αντικειμένων", υπενθυμίζοντας, πάντως, ότι "παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί σε πολλά ταχυδρομεία στον κόσμο".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL