Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Και το παγιδευμένο δέμα στα γραφεία του ΔΝΤ προήλθε από την Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Και το παγιδευμένο δέμα στα γραφεία του ΔΝΤ προήλθε από την Ελλάδα

Αποστολέα τον Βασίλη Κικίλια είχε ο παγιδευμένος φάκελος ο οποίος εστάλη στο ΔΝΤ, όπως αποκάλυψε χθες το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Το γεγονός αυτό αναπόφευκτα συνδέει την υπόθεση με το δέμα που είχε εντοπιστεί την προηγούμενη ημέρα με αποδέκτη τον Βόλφανγκ Σόιμπλε και αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ οι αρχές ανησυχούν για την πιθανότητα ύπαρξης και άλλων τέτοιων παγιδευμένων δεμάτων. Υπό το βλέμμα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας γίνονται άλλωστε και οι έρευνες των ΕΛΤΑ για την πορεία του δέματος και πιθανά κενά ασφάλειας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι γαλλικές αρχές τους ενημέρωσαν ότι το όνομα του εκπρόσωπου Τύπου της Ν.Δ. φαινόταν στα υπολείμματα του φακέλου, ενώ παραλήπτης ήταν ο Τζέφρι Φρανκ, διευθυντής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ. Οι γαλλικές αρχές μάλιστα από την πρώτη στιγμή είχαν στείλει φωτογραφίες από τον τόπο της έκρηξης στις ελληνικές αρχές, σύμφωνα με πηγές της Κατεχάκη.

Για το δέμα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι ο Ν.Τόσκας είπε ότι «επίσης περιείχε μικρή ποσότητα πυρίτιδας και, όπως μας ενημέρωσαν οι γαλλικές αρχές, είχε σταλεί και αυτό από την Ελλάδα». Για το δέμα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι "η αστυνομία συνεργάζεται με τις γερμανικές αρχές, με τα ΕΛΤΑ και το αεροδρόμιο για να διαπιστώσει γιατί τα υπερσύγχρονα μηχανήματα του αεροδρομίου, τα οποία πήραμε προ τριών μηνών, δεν ανίχνευσαν την πυρίτιδα, που ήταν περίπου 30 γραμμάρια».

«Δεν ήταν ευχάριστο το ότι αυτά τα δέματα προήλθαν από τη χώρα μας, αλλά το θέμα της τρομοκρατίας με τις διάφορες εκφάνσεις του είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Τόσκας εκτιμώντας ότι «δεν μιλάμε για νεο-τρομοκρατία, όπως κάποιοι θέλουν να τη θεωρούν, αλλά είναι ουρά της παλιάς τρομοκρατίας».

Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για το παγιδευμένο δέμα στον Σόιμπλε

Στο μεταξύ, λίγες ώρες νωρίτερα, με ένα σύντομο κείμενο στο Indymedia η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ) είχε αναλάβει την ευθύνη "στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις" για το δέμα με τα εκρηκτικά με παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας παράλληλα ότι πρόκειται να ακολουθήσει προκήρυξη. "Τίποτα δεν τελείωσε, όλα συνεχίζονται" έγραφαν τονίζοντας ότι παρά τις συλλήψεις, συνεχίζουν.

"(...) Με τη δημιουργία ενός διεθνούς συνωμοτικού δικτύου πυρήνων της FAI και της ΣΠΦ σε δεκάδες χώρες που πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν αντάρτικες επιθέσεις. Ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η ΣΠΦ είναι μια ιδέα και ότι η Ιδέα δεν μπορεί να φυλακιστεί γιατί είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Για κάθε σύντροφο στη φυλακή, νέοι σύντροφοι είναι έτοιμοι να πάρουν τη θέση του και να συνεχίσουν στο μονοπάτι της επίθεσης" έγραφαν.

Ε. Ζώτου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL