Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Χρ. Σπίρτζης: Ομάδες οικονομικών συμφερόντων πίσω από τους βανδαλισμούς στα μέσα μεταφοράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρ. Σπίρτζης: Ομάδες οικονομικών συμφερόντων πίσω από τους βανδαλισμούς στα μέσα μεταφοράς

Στην καταγγελία ότι «συγκεκριμένες ομάδες συγκεκριμένων συμφερόντων» κρύβονται πίσω από το κύμα βανδαλισμών και καταστροφών κατά μέσων μαζικής μεταφοράς τον τελευταίο καιρό προχώρησε ο υπουργός Μεταφορών κι Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., Δ. Καμμένου. Ο Χρ. Σπίρτζης επισήμανε ότι αυτές οι ομάδες δεν είναι ούτε πολιτικές ομάδες, ούτε ομάδες χούλιγκαν, υπονοώντας ότι τα κίνητρά τους είναι οικονομικά.

Συγκεκριμένα, ο Χρ. Σπίρτζης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο κύμα βανδαλισμών και καταστροφών ξεκίνησε όταν η κυβέρνηση όρισε ότι η φύλαξη των σταθμών του Μετρό θα γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία, κι αφού η κυβέρνηση ξεκίνησε το χτύπημα συγκεκριμένων κυκλωμάτων που συνδέονται με τα ΜΜΜ, όπως το κύκλωμα των πλαστών εισιτηρίων.

Ούτε ένα ευρώ για την αγορά νέου στόλου δεν είχε προγραμματίσει η προηγούμενη κυβέρνηση

Παράλληλα, ο Χρ. Σπίρτζης περιέγραψε την κατάσταση στο χώρο των λεωφορείων που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση από την προηγούμενη, καθώς «δεν είχε προγραμματιστεί ένα ευρώ για την αγορά νέου στόλου», ενώ από τα 2,387 θερμικά οχήματα μόνο τα 1,720 ενεργά, με αρκετά από αυτά να μην κυκλοφορούν επίσης λόγω έλλειψης ανταλλακτικών ή οδηγών. Ο Χρ. Σπίρτζης επισήμανε ακόμη ότι λεωφορεία που δεν έχουν επίσημα παραληφθεί κυκλοφορούν στους δρόμους ακόμα και για 10 χρόνια παρατηρώντας ότι έχει δοθεί η εντολή να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να κλείσει η υπόθεση.

Ο Χρ. Σπίρτζης σημείωσε ότι έχει υπάρξει μείωση του κόστους συντήρησης κατά 3 εκατ. ευρώ, καθώς η κυβέρνηση σταμάτησε τις προμήθειες με πρόχειρους διαγωνισμούς και προχώρησε στην ολοκλήρωση των μεγάλων διαγωνισμών. Ο Χρ. Σπίρτζης αναφέρθηκε επίσης στην εξασφάλιση 30 εκατ. ευρώ για την προμήθεια νέων λεωφορείων ενημερώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την χρηματοδότηση της ανανέωσης του στόλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL