Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για το δέμα με εκρηκτικά στον Σόιμπλε

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Κατεχάκη, στην επικοινωνία που είχαν με τις γερμανικές αρχές επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για δέμα σταλμένο από την Αττική και φέρει ως "αποστολέα" το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη

Συναγερμός σήμανε στο αρχηγείο της αστυνομίας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μόλις έγινε γνωστή η είδηση περί του έλληνα αποστολέα του δέματος.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Κατεχάκη, στην επικοινωνία που είχαν με τις γερμανικές αρχές επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για δέμα σταλμένο από την Αττική και φέρει ως "αποστολέα" το όνομα του αντιπροέδρου της ΝΔ, Σπυρίδωνα-Άδωνη Γεωργιάδη ενώ ως διεύθυνση έχει την διεύθυνση των πολιτικών του γραφείων στην οδό Ακαδημίας.

Η διεύθυνση και το όνομα του φερόμενου ως αποστολέα ήταν γραμμένο στα αγγλικά και συγκεκριμένα:

Spyridon - Adonis Georgiadis

New Democracy

Akadimias 84 -10678

Athens Attica

Greece

 Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε από τον Ν.Τόσκα για το γεγονός αυτό.

Επιπλέον, οι γερμανικές αρχές πληροφόρησαν την ελληνική πλευρά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι το δέμα περιείχε μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Οι ελληνικές αρχές ωστόσο αναμένουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά και με την συνδεσμολογία του μηχανισμού, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ομοιότητες με ανάλογη υπόθεση του 2010 για την οποία την ευθύνη για τα δέματα είχε αναλάβει η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δέμα με εκρηκτικά στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας

Με αποστολέα το όνομα «Άδωνις Γεωργιάδης» το πακέτο εκρηκτικών κατά του Σόιμπλε

 

Δείτε όλα τα σχόλια