Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ο Ασκληπιός "αναβιώνει" σε Τρίκαλα, Επίδαυρο και Κω
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Ασκληπιός "αναβιώνει" σε Τρίκαλα, Επίδαυρο και Κω

Τις δυνάμεις τους ενώνουν οι Δήμοι Τρικκαίων, Επιδαύρου και Κω που, αξιοποιώντας τα απομεινάρια της Ιστορίας που άφησε πίσω του ο θεός της Ιατρικής Ασκληπιός μέσα από συνεργασία με την ιατρική κοινότητα και τους αρχαιολόγους, συγκροτούν το Διεθνές Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων. Το δίκτυο πήρε σάρκα και οστά μόλις χθες με την υπογραφή κειμένου ίδρυσης, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών Γ. Αμανατίδη. Σκοπός του δικτύου είναι τα μέλη του να προβάλλουν εκτός συνόρων τα ιστορικά, αρχαιολογικά και ιατρικά ευρήματα για την πολυδιάστατη δραστηριότητα του Ασκληπιού.

Οι τρεις πόλεις έχουν στενούς δεσμούς με τον Ασκληπιό. Ο θεός Ασκληπιός ξεκίνησε από τα Τρίκαλα -την αρχαία Τρίκκη με το σεβάσμιο Ασκληπιείο της- τη διάδοση της επιστημονικής ιατρικής. Το Ασκληπιείο της Επιδαύρου ήταν στην αρχαιότητα βασικό κέντρο της θεραπείας της υγείας, ένα πλήρως οργανωμένο θεραπευτήριο. Το Ασκληπιείο της Κω υπήρξε επίσης κεντρικό θεραπευτήριο της αρχαιότητας, στο οποίο αναπτύχθηκε πολύ νωρίς με τον Ιπποκράτη η επιστημονική Ιατρική.

Οι δράσεις του δικτύου επεκτείνονται και αποτελούν συνέχεια του Σχεδίου Ασκληπιός που υλοποιεί ο δήμος Τρικκαίων και στοχεύει στην αναβίωση της καλλιέργειας θεραπευτικών βοτάνων και φυτών, σε συνδυασμό με αναζωογόνηση του πρωτογενούς τομέα, του εναλλακτικού τουρισμού, της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της αξιοποίησης αγροτικών clusters.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL