Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Δημιουργία νέων βρεφονηπιακών σταθμών προανήγγειλε η Θ. Φωτίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημιουργία νέων βρεφονηπιακών σταθμών προανήγγειλε η Θ. Φωτίου

Τη δημιουργία νέων βρεφονηπιακών σταθμών προανήγγειλε με συνέντευξή της στο ΑΜΠΕ η αν. υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Η δράση προστίθεται στην προσπάθεια που γίνεται συνολικά για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας, με εμβληματικό μέτρο τα σχολικά γεύματα που διανέμονται σε σχολεία της χώρας.

“Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς, γιατί οι ανάγκες εξακολουθούν να είναι μεγάλες, παρά το γεγονός ότι το 2016 πήραμε τον μεγαλύτερο αριθμό παιδιών από κάθε άλλη χρονιά στο παρελθόν” τόνισε η υπουργός. Αναφερόμενη στα σχολικά γεύματα, είπε ότι “το μέτρο είναι σημαντικό, γιατί στοχεύει στην απεχθέστερη και βλαπτικότερη πλευρά της παιδικής φτώχειας, τον υποσιτισμό, καθώς και στη σχολική διαρροή και τη μειωμένη σχολική απόδοση, που παρατηρείται ιδιαίτερα σε φτωχά παιδιά”.

Η Θ. Φωτίου επανέλαβε ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσει και το νομοσχέδιο για την τεκνοθεσία (και όχι υιοθεσία όπως διευκρίνισε ο υπουργός καθώς δεν πρόκειται μόνο για αγόρια), το οποίο θα περιλαμβάνει το τρίπτυχο: προσωρινή φιλοξενία, αναδοχή και τεκνοθεσία.

Στη συνέντευξη ερωτήθηκε και για την πορεία του ΚΕΑ, για το οποίο είπε πως εφαρμόζεται βάσει σχεδιασμού. Στάθηκε ιδιαίτερα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος, τονίζοντας ότι εξοικονομήθηκαν σημαντικοί πόροι για το Δημόσιο, καθώς "σχεδιάστηκε και φτιάχτηκε από ανθρώπους και μέσα του Δημοσίου και κόστισε μόλις το 5% περίπου του κόστους ανάλογων εγχειρημάτων με παραγγελία από ιδιωτικές επιχειρήσεις".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL