Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C17.6°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.2°C15.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
0 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 66%
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Να μην θεωρήσουμε ότι υπάρχει αντιμαχία με τον κ. Φίλη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Να μην θεωρήσουμε ότι υπάρχει αντιμαχία με τον κ. Φίλη

Απέφυγε να απαντήσει στην επισήμανση του πρώην υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, περί «δικής του συγγραφής και εμπνεύσεως πρακτικά» ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όσον αφορά στα όσα ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι εκτυλίχθηκαν το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Ν.Φίλης δήλωσε ότι «ουδέποτε η κυβέρνηση υποσχέθηκε στην Ιεραρχία λύση από μηδενική βάση» και ότι για τα Θρησκευτικά «η τελική απόφαση είναι της Πολιτείας».

Ο Αρχιεπίσκοπος αρκέστηκε να απαντήσει: «Να μην θεωρήσουμε ότι υπάρχει αντιμαχία με τον κ. Φίλη για να την εκμεταλλεύονται. Μπορούν να απαντήσουν στον κ. Φίλη όσοι ήταν παρόντες στην συνάντηση», σημείωσε χωρίς να σχολιάσει αν υπάρχουν τελικά τα πρακτικά που επικαλείται.

Δείτε εδώ την απάντηση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου.

Νωρίτερα είχε προσπαθήσει να δημιουργήσει κλίμα ενόψει της απόφασης της Πέμπτης της Ιεράς Συνόδου για τα Θρησκευτικά. Επικαλούμενος ανύπαρκτα πρακτικά από τη συνάντηση του περασμένου Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για διάλογο από μηδενικής βάσεως μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, και για το μάθημα.

Πάντως, όταν έξω από το Μαξίμου ο ίδιος ο Ιερώνυμος είχε ερωτηθεί για το αν θα αρχίσουν οι συζητήσεις από μηδενική βάση, δεν απάντησε...

Υπενθυμίζεται ότι η γνωστή για τις ακραίες συντηρητικές θέσεις της Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων απέστειλε προς τον Αρχιεπίσκοπο και τη Σύνοδο, επιστολή χαρακτηρίζοντας «ακατάλληλο για ορθοδόξους χριστιανούς μαθητές και συνεπώς αντισυνταγματικό και παράνομο το Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών».

Η επιστολή της ΠΕΘ

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση Ν. Φίλη στον Ιερώνυμο

Η αρχική τοποθέτηση Ιερώνυμου στην Ιερά Σύνοδο

Αποφασίζει για τα Θρησκευτικά η Ιερά Σύνοδος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL