Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C15.3°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
9.0°C13.8°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
8 °C
7.9°C14.1°C
0 BF 87%
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ / Απέλυσαν εργαζόμενη επειδή κατήγγειλε τις συνθήκες εργασίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ / Απέλυσαν εργαζόμενη επειδή κατήγγειλε τις συνθήκες εργασίας

Την απόλυση εργαζόμενης επειδή κατήγγειλε τις βάρβαρες συνθήκες που επικρατούν στο τηλεφωνικό κέντρο της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο λειτουργεί η εταιρεία ICAP Outsourcing Solutions, καταγγέλλει ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα.

Όπως τονίζει ο Σύλλογος, δεν είναι η μοναδική περίπτωση καταγγελίας των συνθηκών στο τηλεφωνικό κέντρο. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι τώρα υπήρχαν και έγγραφες αποδείξεις με υβριστικές εκφράσεις που είχαν ανταλλαχθεί μέσω e-mail. Αντί όμως να μπουν όρια και να οριστούν κανόνες από τους αρμόδιους διευθυντές οι οποίοι ενημερώθηκαν για το γεγονός, όπως καταγγέλλει ο σύλλογος, "άρχισε να παρενοχλείται η εργαζόμενη η οποία (μέσω του σωματείου) έκανε την καταγγελία".

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία ζήτησε από την εργαζόμενη να υπογράψει χαρτί ότι (τρεις μήνες πριν) βρέθηκε να καπνίζει εντός του χώρου εργασίας! Εκείνη "αρνήθηκε να υπογράψει τις ανυπόστατες κατηγορίες και την επόμενη εβδομάδα από το τελευταίο περιστατικό απολύθηκε". Σημειώνεται ότι λίγο καιρό πριν από την απόλυσή της προϊστάμενός της είχε αναφερθεί με πολύ θερμά λόγια στην απόδοσή της. Όμως και πελάτες της τράπεζας είχαν αναφερθεί θετικά, ευχαριστώντας τη γραπτώς για την "άμεση, ορθή και κατατοπιστική εξυπηρέτηση", όπως αναφέρει ο Σύλλογος.

Ανακοίνωση για το περιστατικό έβγαλε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Χρηματοπιστωτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση ζητάει από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας "να αναγνωρίσει το βάρος της ευθύνης που της αναλογεί, να ανακαλέσει άμεσα την αδικαιολόγητη απόλυση της συναδέλφου και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε τέτοια γεγονότα να μην επαναληφθούν". Ζητάει επίσης "να ληφθούν μέτρα για την αλλαγή των συνθηκών εργασίας στο τηλεφωνικό κέντρο".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL