Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Καλλιέργεια κάνναβης για ιατρική χρήση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καλλιέργεια κάνναβης για ιατρική χρήση

Την εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου για την κάνναβη, που θα περιλαμβάνει τη νομιμοποίηση της ιατρικής της χρήσης και της καλλιέργειάς της για φαρμακευτικούς σκοπούς στην Ελλάδα ζητούν 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (πρώτος υπογράφων ο Μάκης Μπαλαούρας) με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας. Πρόκειται για την τρίτη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κάνναβη, καθώς ζητούσαν νομιμοποίηση της παραγωγής, μεταποίησης και αξιοποίησης της κλωστικής και της ιατρικής κάνναβης.

Υπενθυμίζεται ότι από πέρυσι έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση για τους όρους και τις προϋποθέσεις καλλιέργειας των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis sativa και ήδη έγιναν οι πρώτες συγκομιδές. Επίσης, η ομάδα εργασίας για την αποτίμηση της σύγχρονης διεθνούς εμπειρίας και της υφιστάμενης ελληνικής νομοθεσίας που συστήθηκε στο υπουργείο Υγείας ολοκλήρωσε πρόσφατα το θετικό πόρισμά της με προτάσεις για τη δημιουργία κανονιστικού πλαισίου που θα ρυθμίζει το ζήτημα και το παρέδωσε στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Οι 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι αυξάνεται η διεθνής ζήτηση ιατρικών προϊόντων κάνναβης και ότι η καλλιέργεια της ινδικής κάνναβης για ιατρική χρήση στην Ελλάδα μπορεί να συμβάλει θετικά στην αναζωογόνηση της αγροτικής οικονομίας και μεταποίησης, στην ενίσχυση των εξαγωγών και στην οικονομική ανακούφιση των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνουν μάλιστα ότι η Ιταλία και η Γερμανία υιοθέτησαν την εγχώρια καλλιέργεια κάνναβης για μείωση του κόστους των φαρμακευτικών εισαγωγών ενώ το Ισραήλ εξάγει μεγάλες ποσότητες κάνναβης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL