Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
"Ποινές και ποινολόγιο στην εργοδοτική αυθαιρεσία"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ποινές και ποινολόγιο στην εργοδοτική αυθαιρεσία"

Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο πραγματοποίησαν χθες οι Reworkers με σκοπό να σταματήσει η συζήτηση που έχει ανοίξει για το ποινολόγιο των ανέργων στο πλαίσιο της τροποποίησης του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου όπως απαιτεί η Ε.Ε. Πέραν της παρέμβασης η συλλογικότητα είχε συνάντηση και με τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, στην οποία εκφράστηκε η αντίθεση στο μέτρο που έχει προταθεί από το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ για κυρώσεις σε ανέργους σε περίπτωση που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις που βάζει το κράτος.

Από την πλευρά της η Μ. Καραμεσίνη είπε πως πολλές διατάξεις προϋπήρχαν ήδη και συμπλήρωσε πως πρόκειται να διατυπωθεί καινούργια πρόταση από την πλευρά του ΟΑΕΔ, της οποίας οι όροι δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί. Οι Reworkers υπογραμμίζουν ότι, σε περίπτωση που ισχύσουν οι ποινές για τους ανέργους, όπως η διακοπή της κάρτας και του ελάχιστου επιδόματος ανεργίας, μπορεί να μειώνει στα χαρτιά την ανεργία, το αποτέλεσμα όμως θα είναι να εξωθηθούν πολλοί άνεργοι στο περιθώριο και σε κοινωνικό θάνατο.

Παράλληλα η υποχρέωση που μπαίνει να δεχτούν δουλειές, ακόμη και με επισφαλείς συνθήκες εργασίας ώστε να μην υποστούν τις κυρώσεις, νομιμοποιεί έμμεσα τις σύγχρονες γαλέρες, τονίζει η συλλογικότητα. Σημειώνεται ότι στο πανό της παρέμβασης γραφόταν μια άλλη... πρόταση που παρότρυνε: "Ποινές και ποινολόγιο στην εργοδοτική αυθαιρεσία".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL