Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Δεύτερη ευκαιρία των ΕΛΤΑ για τον διαγωνισμό διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεύτερη ευκαιρία των ΕΛΤΑ για τον διαγωνισμό διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Δεύτερη ευκαιρία για συμμετοχή στον διαγωνισμό των διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. δίνει στα ΕΛΤΑ απόφαση δικαστηρίου, η οποία αίρει τον προσωρινό αποκλεισμό της εταιρείας λόγω της αρχικής κατάθεσης λανθασμένων πιστοποιητικών στον διαγωνιστικό φάκελο.

Η υπόθεση, να θυμίσουμε, αφορά τη θυγατρική εταιρεία παροχής υπηρεσιών courier των ΕΛΤΑ (ΕΛΤΑ - Courier), η οποία δεν συνέχισε στη διαγωνιστική διαδικασία για τα διαβατήρια της ΕΛ.ΑΣ., που διενεργεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξαιτίας της κατάθεσης στον φάκελο λανθασμένων πιστοποιητικών, γεγονός που οδήγησε και στον προσωρινό εξοβελισμό των ΕΛΤΑ από τον διαγωνισμό, αρχικού προϋπολογισμού 10,8 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, η αστοχία αυτή στάθηκε και η αφορμή για την αλλαγή πριν ενάμιση μήνα της διοίκησης των ΕΛΤΑ - Courier, η σχέση της οποίας με τη μητρική εταιρεία, σύμφωνα με τις πληροφορίες της “Αυγής”, διέπονταν από προβλήματα "δυσλειτουργίας και αρρυθμιών".

Με βάση λοιπόν τη σχετική ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, η εταιρεία επανέρχεται πλέον στον διαγωνισμό, καθώς, "η 41/2017/20.02.2017 δικαστική απόφαση επί ασφαλιστικών μέτρων διατάσσει τη συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τα διαβατήρια και δίνει τη δυνατότητα στα Ελληνικά Ταχυδρομεία να συμμετέχουν σε αυτήν".

Να επισημάνουμε εδώ, πως μέχρι σήμερα τον έλεγχο της διανομής στο πεδίο των διαβατηρίων έχει η ACS Courier του κ. Φέσσα.

Στην ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία απαντά και στα κατά καιρούς δημοσιεύματα περί εικόνας διάλυσης που εμφανίζουν τα ΕΛΤΑ, σημειώνοντας ότι "καταβάλλεται μία προσπάθεια να φανεί ότι τα ΕΛΤΑ ‘βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης, λειτουργώντας υπό την πίεση ‘ανάλγητων διαδικασιών’, χωρίς καν οι συντάκτες να έχουν απευθυνθεί στη Διοίκηση των ΕΛΤΑ για να ενημερωθούν. Η αλήθεια απέχει παρασάγγας. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εξακολουθούν να διαδραματίζουν σπουδαίο κοινωνικό ρόλο και κινούνται με στόχο την ανάπτυξη της εταιρείας, την αποτελεσματική επαφή με τον πελάτη και την επιχειρησιακή στρατηγική που γεφυρώνει το παρόν με το μέλλον".

Η Διοίκηση των ΕΛΤΑ, τέλος, δίνει απάντηση και για τη συνεργασία της με τη Eurobank, υπογραμμίζοντας πως "όσον αφορά τα διάφορα ευφάνταστα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας για προβλήματα με τον μέτοχο του 10%, να σημειωθεί ότι η συνεργασία με τη Eurobank είναι άριστη και συνεχίζεται με τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL