Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.7°C
5 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.9°C16.6°C
4 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.3°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Θεανώ Φωτίου για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: / Θεανώ Φωτίου: "Το σύστημα δεν κλείνει στις 28 Φεβρουαρίου"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεανώ Φωτίου για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: / Θεανώ Φωτίου: "Το σύστημα δεν κλείνει στις 28 Φεβρουαρίου"

Σε νέα διευκρίνιση για το χρονικό περιθώριο υποβολής αίτησης στο πρόγραμμα του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) προχώρησε χθες, με δηλώσεις της στο Πρακτορείο 104,9 FM, η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Όπως τόνισε, “για να μη γίνεται καμία παρανόηση”, το σύστημα δεν θα κλείσει στις 28 Φεβρουαρίου. Απλά, “το τέλος του μήνα είναι ένας σταθμός, όπως και το τέλος κάθε μήνα, για να γίνουν οι διασταυρώσεις”. “Αμέσως μετά, την πρώτη εβδομάδα του κάθε μήνα τα στοιχεία στέλνονται στον τελικό κατάλογο ‘ΔΙΑΣ’" πρόσθεσε.

Η Θ. Φωτίου εκτίμησε ότι συνολικά οι ωφελούμενοι θα αγγίξουν τους 750.000. Με βάση τις αιτήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, οι ωφελούμενοι υπολογίζονται ήδη στους 300.000.

«Το σύστημα λειτουργεί και δεν θα ξανακλείσει ποτέ» υπογράμμισε η αν. υπουργός κι εξήρε την αξιοπιστία του συστήματος λέγοντας: “Με το που θα εισαχθούν τα στοιχεία και εφόσον γίνει ο έλεγχος του τελευταίου εξαμήνου, σου λέει εάν είσαι δικαιούχος του ΚΕΑ και το ποσό που θα πάρεις». Η κ. Φωτίου πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο σύστημα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και υπογράμμισε ότι δεν εξετάζεται η φορολογική δήλωση του αιτούντος, αλλά αυστηρά οι τελευταίοι έξι μήνες.

Ακόμη, όμως, κι αν ένας πολίτης, κάποιον από τους μήνες του εξαμήνου, έχει εισπράξει περισσότερα χρήματα, με συνέπεια να απορριφθεί από το ΚΕΑ, μπορεί να υποβάλει εκ νέου αίτηση τον επόμενο μήνα και να αποδειχτεί ότι δικαιούται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Όσον αφορά τον χαρακτήρα ενίσχυσης του ΚΕΑ στους πολίτες, η Θ. Φωτίου υπογράμμισε ότι αυτή δεν είναι μόνο οικονομική. «Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης δεν είναι μόνο χρηματικό ποσό, καθώς οι δικαιούχοι συνδέονται με την ειδική κατηγορία λογαριασμών της ΔΕΗ (ΚΟΤ) και επιδοτούνται για τους λογαριασμούς του ρεύματος, επίσης είναι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους) και προμηθεύονται τρόφιμα, τα οποία διανέμονται από τις 57 συμπράξεις της χώρας, ενώ δικαιούνται και σχολικά γεύματα».

Η αν. υπουργός μίλησε επίσης για το άλλο πρόγραμμα ενίσχυσης που υλοποιεί το υπουργείο και αφορά τα σχολικά γεύματα. Η Θ. Φωτίου σημείωσε ότι αν και υπήρξαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, πέρασε τροπολογία στη Βουλή για να δοθούν 11 εκατομμύρια γεύματα στα σχολεία. Είπε ότι έως ότου ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, θα υπάρξει πρόγραμμα - γέφυρα που, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, θα διανείμει τα σχολικά γεύματα κατ’ αρχάς σε περιοχές με υψηλό δείκτη ανεργίας και φτώχειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL