Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.2°C22.6°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.5°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.0°C19.4°C
1 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.3°C22.5°C
4 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C21.8°C
0 BF 63%
Εντατικοποίηση των ελέγχων κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντατικοποίηση των ελέγχων κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής

Την αυξημένη παρουσία των ελεγκτικών µηχανισµών στην αγορά, κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής ζητά το υπουργείο Οικονομίας, με δεδοµένο ότι θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη η ζήτηση τροφίµων τα οποία αλλοιώνονται εύκολα, όπως χταπόδια, καλαµάρια, σουπιές, οστρακοειδή, γαρίδες, καραβίδες, όστρακα, καβούρια.

«Επιβάλλεται να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η λειτουργία της αγοράς να είναι οµαλή και σύµφωνη τόσο µε τις υγειονοµικές διατάξεις όσο και τις διατάξεις για την λειτουργία του ανταγωνισμού», σημειώνεται στην εγκύκλιο που απέστειλε στις περιφέρειες της χώρας ο γγ Εμπορίου και προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης.

Η εγκύκλιος αναφέρει οτι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη διενέργεια ελέγχων σε σημεία όπως λαϊκές αγορές, κεντρικές και τοπικές αγορές τροφίμων, λιανεµπορικές επιχειρήσεις, καθώς και σε επίκαιρα σημεία των εθνικών, επαρχιακών και αστικού δικτύου, λιµάνια κ.λ.π.

«Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στην σωστή και πλήρη επισήµανση των τροφίµων -ποτών καθώς και στην ύπαρξη πινακίδων µε τις απαιτούµενες ενδείξεις, κυρίως δε τον χρόνο ελάχιστης διατηρησιµότητας αυτών.

» Επίσης θα πρέπει να ελέγχεται εάν η διακίνηση και εµπορία των τροφίµων -ποτών διενεργείται σύµφωνα µε την έκδοση και κατοχή των νοµίµων παραστατικών».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL