Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.4°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.6°C
1 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.6°C22.8°C
5 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες μικρής έντασης
25 °C
24.1°C24.9°C
0 BF 36%
Ξεκίνησε η δίκη του Γ. Καρούζου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξεκίνησε η δίκη του Γ. Καρούζου

Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρέθηκε χθες ο πάλαι ποτέ μεγαλοκατασκευαστής Γιάννης Καρούζος προκειμένου να δικαστεί για κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν το λεγόμενο Καρούζος Gate.

Η υπόθεση αφορά το δαιδαλώδες δίκτυο εταιρειών που είχε συστήσει ο επιχειρηματίας με την πρώην σύζυγό του Ρεβέκκα Σκαφτούρου προκειμένου να καταρτίζει εικονικές συμβάσεις για να δικαιολογεί τεράστια χρηματικά ποσά μέσω τραπεζικών συναλλαγών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για την υπόθεση έχουν παραπεμφθεί συνολικά έξι πρόσωπα που κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Ο Ι. Καρούζος, που βρίσκεται ήδη στη φυλακή για άλλες υποθέσεις, εμφανίστηκε χθες στο δικαστήριο καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο και επέρριψε όλες τις ευθύνες στην πρώην σύζυγό του Ρεβέκκα, η οποία εκπροσωπήθηκε στη χθεσινή διαδικασία από τον συνήγορό της.

Όπως είπε, εκείνη ήταν ο "εγκέφαλος" του ομίλου υποστηρίζοντας ότι "εδώ χρειαζόμουν έγκριση για να μου δώσει ένα χαρτζιλίκι. Υπάρχει ένα ιδιόχειρο σημείωμα για 2.000 ευρώ που ζητήθηκε έγκριση Σκαφτούρα για να δοθούν στον πρόεδρο της εταιρείας".

Η δίκη συνεχίζεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL