Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Γαλιατσάτος και Πελετίδης ενώπιον της Δικαιοσύνης για την προάσπιση της Δημοκρατίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γαλιατσάτος και Πελετίδης ενώπιον της Δικαιοσύνης για την προάσπιση της Δημοκρατίας

Να αποδείξουν τη δημοκρατικότητα των πράξεών τους και την αντίστασή τους στο ναζιστικό μόρφωμα καλούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης ο περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος και ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης. Για την 6η Μαρτίου πήρε προθεσμία να απολογηθεί ο περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Θ. Γαλιατσάτος, ο οποίος μηνύθηκε από βουλευτή της Χ.Α. επειδή το 2015 δεν επέτρεψε την παρουσία του στον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Η δίκη του δημάρχου προέκυψε από μήνυση πρώην βουλευτή της Χ.Α. γιατί απαγόρευσε στο ναζιστικό κόμμα να κάνει χρήση δημόσιου χώρου σε προεκλογική περίοδο.

Εξερχόμενος από τον πταισματοδίκη Κέρκυρας, ο Θ. Γαλιατσάτος σχολίασε: “Πράξαμε το καθήκον μας και τίποτα παραπάνω. Και καθήκον μας είναι να ορθώνουμε τείχη προστασίας έναντι όσων αντιστρατεύονται την ισονομία και την ισοπολιτεία και σε όσους προσπαθούν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μας με κηρύγματα μίσους. Είμαστε και θα παραμείνουμε αντίπαλοι όσων επιχειρούν πολιτικές διχασμού της κοινωνίας, με αντιδημοκρατικές και ρατσιστικές πρακτικές”.

Μήνυμα συμπαράστασης στον Θ. Γαλιατσάτο εξέδωσε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας στο οποίο αναφέρεται: “Έχουμε δημοκρατικό χρέος και πολιτικό καθήκον να σεβόμαστε απόλυτα τις αποφάσεις των οργάνων της Αυτοδιοίκησης, την αυτονομία και αυτοτέλειά τους”. “Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου περιφερειάρχες και την ΕΝΠΕ για τη στήριξη και τη δημόσια ανακοίνωση συμπαράστασης” σχολίασε ο Θ. Γαλιατσάτος.

Στην Πάτρα, διεκόπη χθες η δίκη του δημάρχου Κ. Πελετίδη, για να μεταφερθεί όπως προαναφέραμε στις 13 Μαρτίου. Εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου, ο Κ. Πελετίδης τόνισε: «Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Το θέμα είναι πολιτικό και αφορά την προάσπιση αυτής της πόλης απέναντι στα ρατσιστικά μηνύματα. Η Πάτρα δεν θα γίνει ποτέ ένας χώρος που θα δράσουν αυτοί που θέλουν να μας διαχωρίσουν και να λένε ότι τα παιδιά είναι ξένα και δεν θα πηγαίνουν στα σχολεία μας, γιατί δεν είναι δικά μας. Θα προασπίσουμε την πόλη μας από τα εγκλήματα τα οποία γίνονται με βάση τη ναζιστική ιδεολογία που έχει αυτό το μόρφωμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL