Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
"Δεν είναι ευθύνη του δήμου η έγκριση υψομετρικής μελέτης για το γήπεδο της ΑΕΚ"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Δεν είναι ευθύνη του δήμου η έγκριση υψομετρικής μελέτης για το γήπεδο της ΑΕΚ"

Να αποσαφηνίσει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην έγκριση της υψομετρικής μελέτης, που αφορά το τμήμα της υπογειοποίησης των οδών που συναρτάται με την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ επιχειρεί ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας με απαντητικό έγγραφο προς τη Δικέφαλος Α.Ε., καθώς, όπως υπογραμμίζει, η έγκρισή της αφορά το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής.

Ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας εξηγεί ότι για την έγκριση υψομετρικών μελετών για την υπογειοποίηση των οδών πέριξ του γηπέδου απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη οριστικής μελέτης, η οποία πρέπει να εγκριθεί από το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής. “Το μόνο που έχει δοθεί στον δήμο είναι μια μη εγκεκριμένη προμελέτη της υπογειοποίησης των δρόμων και υψομετρικές μελέτες με παραλείψεις, τόσο τον Αύγουστο του 2014 όσο και τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και ο δήμος απηύθυνε ερωτήματα στο ΥΠΕΝ και την Περιφέρεια Αττικής” τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

“Μετά από δυόμισι χρόνια, ο δήμος συνεχίζει να μη γνωρίζει ποια θα είναι τα οριστικά υψόμετρα των οδών, ώστε να γνωμοδοτήσει”, αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου διευκρινίζεται: “Πρόκειται για έλλειψη ουσιαστικής πληροφορίας καθώς, με την υπογειοποίηση, η περιοχή θα υποστεί μεγάλη μεταβολή: τα κατώφλια και οι αυλές σπιτιών θα βρεθούν χαμηλότερα από τα πεζοδρόμια, οι ράμπες εισόδου και εξόδου των υπογειοποιημένων δρόμων θα αλλάξουν ριζικά τη μορφή του προστατευόμενου παραδοσιακού οικισμού και θα δημιουργήσουν φραγμούς στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, ενώ οι προβλεπόμενες κυκλοφοριακές αλλαγές σε ολόκληρη την περιοχή του κέντρου είναι σε αντίθεση με την κυκλοφοριακή μελέτη του δήμου που έχει παραληφθεί και δημοσιοποιηθεί από το 2013”.

Να σημειωθεί ότι λόγω των ενστάσεων για την κατασκευή ενός δυσανάλογου προς την περιοχή γηπέδου επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που έχει διατυπώσει η δημοτική αρχή Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, αυτή γίνεται “στόχος συνεχών επιθέσεων, τραμπουκισμών, βανδαλισμών, πληρωμένων δημοσιευμάτων με απειλές, ψέματα, συκοφαντίες και ύβρεις”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL