Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Ξαναμπαίνουν στα Μηχανογραφικά 9 τμήματα ΤΕΙ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξαναμπαίνουν στα Μηχανογραφικά 9 τμήματα ΤΕΙ

Στα Μηχανογραφικά Δελτία των Πανελλαδικών 2017 επανεισάγονται εννέα τμήματα ΤΕΙ, εκ των 20 τμημάτων που είχαν τεθεί σε καθεστώς μεταβατικότητας με το σχέδιο "Αθηνά". Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι, αν δεν υπήρχε συμφωνία για τη μελλοντική τους λειτουργία, τον Οκτώβριο του 2018 θα έκλειναν. Με εισήγηση των ΤΕΙ που έκανε δεκτή το υπουργείο Παιδείας τα 9 τμήματα (κάτωθι) θα δεχθούν φέτος υποψηφίους. Για τα υπόλοιπα 11 τμήματα "μεταβατικότητας" δεν ελήφθη κάποια απόφαση.

Η επαναλειτουργία των τμημάτων θα γίνει με υπάρχοντες πόρους των ΤΕΙ, χωρίς να διατεθεί επιπλέον χρηματοδότηση, και από τις υπάρχουσες πιστώσεις για 1.000 θέσεις καθηγητών στην Τριτοβάθμια. Η Σύνοδος των Προέδρων τεκμηρίωσε το πώς ακριβώς θα γίνει αυτό. “Ουσιαστικά εμείς τεκμηριώσαμε τις προτάσεις που ήδη δώσανε τα ίδια τα ιδρύματα” είπε ο πρόεδρος της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ Δημήτρης Βελισσαρίου.

H Σύνοδος συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για το θέμα. Ο υπουργός υπογράμμισε πως η πολιτεία συμφώνησε “στη δύσκολη απόφαση που αναγκάστηκε να πάρει η Σύνοδος των Προέδρων συζητώντας διεξοδικά αυτό το θέμα”.

Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα των μετεγγραφών. Το πρωί της Δευτέρας βρέθηκε υπό κατάληψη η κεντρική διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας, καθώς 250 φοιτητές χάνουν και το εαρινό εξάμηνο. Το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ ξεκίνησε πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διαδικασία των εγγραφών χθες.

Τα τμήματα που ξαναμπαίνουν στα Μηχανογραφικά Δελτία είναι: Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων (Πάτρα), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας (Πάτρα), Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας (Αίγιο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Αθήνα), Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου (Καστοριά), Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου (Δράμα), Τμήμα Λογοθεραπείας (Καλαμάτα), Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (Καρδίτσα), Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων (ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL