Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Περιφέρεια Αττικής / Περιφέρεια Αττικής: Αξιοποίηση της ανακύκλωσης για την έκδοση βιβλίων για τυφλούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περιφέρεια Αττικής / Περιφέρεια Αττικής: Αξιοποίηση της ανακύκλωσης για την έκδοση βιβλίων για τυφλούς

Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα ξεκινά η περιφερειακή ενότητα βορείου τομέα Αττικής με σκοπό από το ανακυκλώσιμο χαρτί που θα συλλεχθεί στα σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου να δημιουργηθεί το πρώτο βιβλίο με γραφή Braille. Ήδη σε τρία σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου έχουν τοποθετηθεί κάδοι συλλογής χαρτιού, οι χαρτοφάγοι και το πρόγραμμα ανακύκλωσης πρόκειται να επεκταθεί σε όλα τα σχολεία του δήμου.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Καραμέρος απευθυνόμενος στους μαθητές είπε: “Σας καλώ να γίνετε παράδειγμα και να μεταφέρετε το μήνυμα, τόσο στους φίλους σας, όσο και στην οικογένεια και τη γειτονιά σας. Ούτε ένα χαρτί πεταμένο. Όλα στον χαρτοφάγο, αυτό είναι το σύνθημά μας. Υπολογίζουμε σε εσάς, για να αλλάξουμε όλα όσα δεν έκαναν προηγούμενες γενιές».

Ενημέρωσε, μάλιστα, τους μαθητές ότι “το όφελος που θα προκύψει από την προσπάθεια αυτή πρόκειται να χρηματοδοτήσει την έκδοση ειδικών βιβλίων με το σύστημα γραφής Braille για τυφλούς συνανθρώπους μας”.

Για την αποκομιδή του χαρτού θα χρησιμοποιηθούν τα φορτηγά του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής και το υλικό θα μεταφέρεται στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Φυλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL