Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
Συναντήσεις Τσακαλώτου με ΕΥΑΘ - Εγνατία Οδό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συναντήσεις Τσακαλώτου με ΕΥΑΘ - Εγνατία Οδό

Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και οργανισμών είχε χθες, στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο γραφείο του πρωθυπουργού στο πρώην ΥΜΑΘ. Στη συνάντηση που είχε ο ΥΠΟΙΚ με τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ Γιάννη Κρεστενίτη, ο τελευταίος παρουσίασε το υπό κατάρτιση αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΥΑΘ Α.Ε και τις δράσεις που προγραμματίζονται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, προκειμένου με την επέκταση των εγκαταστάσεων και των δικτύων της εταιρείας να εξυπηρετηθούν περισσότερες περιοχές. Στο πλαίσιο αυτό, ο Γ. Κρεστενίτης τόνισε στον υπουργό την ανάγκη χρηματοδότησης του έργου επέκτασης του διυλιστηρίου νερού, ενός από τα μεγάλα έργα υποδομών.

Νωρίτερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε με τη διοίκηση της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και συγκεκριμένα με τον πρόεδρό της Απ. Αντωνούδη και τη διευθύνουσα σύμβουλο Ρία Καλφακάκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε το θέμα της μείωσης των προστίμων στους πολίτες που αρνούνταν να πληρώσουν διόδια κατά μήκος του οδικού άξονα, κάτι που ο ΥΠΟΙΚ φέρεται να είδε θετικά. Τα διοικητικά στελέχη της Εγνατίας Οδού ζήτησαν επίσης να υπάρξει κάποια διαφοροποιημένη μεταχείριση των κατοίκων των περιοχών που αναγκάζονται, λόγω εγγύτητας, να κάνουν τακτική και συχνή χρήση του εθνικού δρόμου, όπως και πολιτών που ανήκουν σε ειδικές ομάδες, ενώ του κατέθεσαν προτάσεις για αξιοποίηση του μεγάλου αυτού οδικού άξονα μέσω ΣΔΙΤ, αλλά και με έργα που αφορούν δίκτυα ενεργειακά και επικοινωνιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ο πρόεδρός του Αθ. Σαββάκης και ο επίτιμος πρόεδρος Γ. Μυλωνάς, στη συνάντηση που είχαν με τον ΥΠΟΙΚ του έθεσαν το θέμα της μαζικής εκροής ανώτατων στελεχών της βιομηχανίας στο εξωτερικό εξαιτίας της υπερφορολόγησής τους, αλλά και το θέμα των καθυστερήσεων πληρωμών. Ο ΣΒΒΕ ζήτησε από τον ΥΠΟΙΚ να ληφθούν αντίστοιχα νομοθετικά μέτρα με αυτά που εξήγγειλε πρόσφατα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τα νωπά αγροτικά προϊόντα. Επίσης έθεσαν «το πάγιο πρόβλημα της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα», καθώς και το υψηλό κόστος χρήματος γι’ αυτούς που έχουν ακόμη πρόσβαση σε κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε και με τις διοικήσεις του ΚΘΒΕ, του Μεγάρου Μουσικής, αλλά και με την υφυπουργό Εσωτερικών Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL