Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C22.4°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C21.6°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.2°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
3 BF 46%
Στον Αρειο Πάγο η υπόθεση Σώρρα / Ευθύνες στο Πρωτοδικείο Αθηνών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στον Αρειο Πάγο η υπόθεση Σώρρα / Ευθύνες στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Ασάφειες, αντιφάσεις και λογικά κενά διαπιστώθηκαν στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας με την οποία έγινε αποδεκτό ότι ο διαβόητος Αρτέμης Σώρρας είναι κάτοχος και διαχειριστής χαρτοφυλακίου ύψους 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι διαπιστώσεις έγιναν στο πλαίσιο της αναίρεσης υπέρ του νόμου της επίμαχης απόφασης την οποία άσκησε η εισαγγελέας Ευσταθία Σπυροπούλου. Ο Σώρρας, πάντως, όπως και ο συνήγορός του, ήταν άφαντοι από τη χθεσινή διαδικασία, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης συζήτησης έγινε αναφορά στην απόφαση του 2013, με την οποία ο Σώρρας απαλλάχτηκε από την κατηγορία για διασπορά ψευδών ειδήσεων όσον αφορά τους ισχυρισμούς του για την... "αμύθητη" περιουσία του.

Όπως αναφέρθηκε, το Πρωτοδικείο Αθηνών δεν διέλαβε στην απόφασή του ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία αφού δεν εκτίθενται σε αυτή με σαφήνεια, πληρότητα και χωρίς αντιφάσεις ή λογικά κενά τα πραγματικά περιστατικά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία.

Επίσης από το σκεπτικό της απόφασης δεν προκύπτει κατά τρόπο αναμφίβολο ότι το δικαστήριο έλαβε υπόψη του και εξετίμησε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και όχι μόνο μερικά εξ αυτών κατ’ επιλογή, διαλαμβάνοντας ελλιπή, ασαφή και αντιφατική αιτιολογία.

Τέλος, είναι ασαφής και αντιφατική η αιτιολογία καθόσον, ενώ αρχικά δέχεται ότι τα 600 δισ. φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ακολούθως η απόφαση αναφέρει ότι «το ποσό ο Σώρρας προτίθεται να το χορηγήσει στο ελληνικό κράτος”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL