Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Αποφυλακίζεται ο Παναγιώτης Μουσσάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποφυλακίζεται ο Παναγιώτης Μουσσάς

Ελεύθερος μετά από περίπου ένα χρόνο, προσωρινής κράτησης είναι ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης των εκβιασμών Παναγιώτης Μουσσάς σύμφωνα με το υπ' αριθμόν 291/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Η υπόθεση αφορά τις καταγγελίες για εκβιασμούς εις βάρος στελεχών δημοσίων οργανισμών και επιχειρηματιών από δημοσιογράφους προκειμένου να αποσπούν κρατική διαφήμιση.

Το κουβάρι των αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελία της υπεύθυνης του Γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ Αμαλίας Κάντζου. Η καταγγελία είχε οδηγήσει στη σύλληψη του Π. Μουσσά, του δημοσιογράφου Χρήστου Φράγκου που είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του και του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, που επίσης δεν είχε κριθεί προφυλακιστέος. Ο τελευταίος έχασε τη ζωή του το περασμένο καλοκαίρι στην Αττική Οδό όταν από άγνωστη αιτία τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει το πολυτελές τζιπ που οδηγούσε.

Την ικανοποίησή του για την αποφυλάκιση του Π. Μουσσά και την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους εξέφρασε ο συνήγορός του Σάκης Κεχαγιόγλου. Όπως είπε, η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει "ότι η Δικαιοσύνη, διά των θεσμοθετημένων οργάνων της, όταν επικρατεί νηφαλιότητα και ψυχραιμία, αποκαθιστά άστοχες αποφάσεις που ελήφθησαν σε επιβαρυμένο επικοινωνιακό περιβάλλον".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL