Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C26.6°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C25.3°C
2 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.5°C24.7°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
1 BF 33%
Τριετής παράταση εργασίας στους πενταετείς πυροσβέστες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τριετής παράταση εργασίας στους πενταετείς πυροσβέστες

Με ευρύτερη πλειοψηφία η Βουλή ψήφισε χθες την παροχή σχολικών γευμάτων και την παραμονή στην υπηρεσία για άλλα τρία χρόνια των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Έντονα αντέδρασε η Ν.Δ. η οποία απαίτησε την άμεση μονιμοποίηση των πυροσβεστών, τους οποίους είχε αφήσει σε εργασιακή ομηρεία από το 2011!

Τελικά η τροπολογία για τους πυροσβέστες, οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή, ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το Ποτάμι. Κατά ψήφισαν Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, ενώ ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν “παρών”. Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή αρχικά ήταν θετική, αλλά μετέβαλε την άποψή της, ενώ το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για τη μονιμοποίηση όλων των πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών.

Ν. Τόσκας: Λύση για 2.093 πυροσβέστες

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επισήμανε ότι η τροπολογία αφορά 2.093 πυροσβέστες πενταετούς θητείας, των οποίων η θητεία έχει λήξει. Συνολικά πρόκειται για περίπου 4.000 άτομα εκ των οποίων περίπου για 1.600 έχει ήδη γίνει ρύθμιση. Διευκρίνισε ακόμη ότι θα υπηρετούν με τον βαθμό του πυροσβέστη και τόνισε ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι να έχει λυθεί το θέμα τους άμεσα, καθώς έχει ήδη τεθεί στις συζητήσεις με τους θεσμούς.

"Είναι σαφές ότι εμπαίζετε και είναι σαφές ότι στην πραγματικότητα αυτοί οι άνθρωποι είναι ακόμα μία εκκρεμότητα γιατί δεν έχετε το θάρρος και το κουράγιο να τη ρυθμίσετε" υποστήριξε ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, δηλώνοντας ότι "εμείς σε αυτόν τον εμπαιγμό δεν συμπράττουμε". Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε συντομότερη μεταβατική ρύθμιση. "Εμβαλωματική" χαρακτήρισε την τροπολογία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.

Έφη Αχτσιόγλου: Η Ν.Δ. ανέβασε 20% τη μερική απασχόληση

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι επί Ν.Δ. οι ελαστικοποιημένες σχέσεις εργασίας εκτινάχθηκαν κατά 20%. "Η μερική απασχόληση και η εκ περιτροπής απασχόληση εκτινάχθηκαν κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιούλιο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2014. Κατά την περίοδο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε αύξηση 2%. Η δομική μεταβολή, η μεταλλαγή συμβαίνει όταν υπάρχει μία αλλαγή 20 ποσοστιαίων μονάδων, όχι όταν υπάρχει μία αλλαγή δύο ποσοστιαίων μονάδων" επισήμανε, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Θ. Φωτίου: Με την έγκριση της Αρχής Συμβάσεων

Αναφερόμενη στην τροπολογία για τα σχολικά γεύματα, η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου είπε ότι ξεκινά ένα πρόγραμμα 11.000.000 γευμάτων για το 2017, των οποίων η ανάθεση και η υλοποίηση θα γίνουν με βάση τους διεθνείς διαγωνισμούς και το κόστος θα είναι 24.300.000 ευρώ. Με την τροπολογία το πρόγραμμα ξεκινά πιλοτικά έως το Πάσχα με 350.000 γεύματα. Για τις αναθέσεις που προβλέπονται, η Θ. Φωτίου επισήμανε ότι υπάρχει ομόφωνη σύμφωνη γνώμη της ΕΑΑΔΗΣΥ, δηλαδή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

ΚΕΑ: 200.000 οι δικαιούχοι

Ακόμη, η αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε ότι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης μέσα σε 15 μέρες έφτασαν τους 200.000 και εκτίμησε ότι ο τελικός αριθμός θα είναι 700.000. Πρόσθεσε ακόμη ότι τα αρχεία των δικαιούχων μεταβιβάζονται καθημερινά σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ για να έχουν μειωμένο ηλεκτρικό και νερό από τα κοινωνικά τιμολόγια και ότι θα είναι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ, του Ταμείου Απόρων, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ το 10% των άνεργων δικαιούχων θα μπουν στην εργασία μέσα στο 2017.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL