Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
Ατομικές συμβάσεις καθαριότητας στους δημόσιους οργανισμούς / Π. Σκουρλέτης: "Ιδεοληψία η αντίθεση της Ν.Δ."
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ατομικές συμβάσεις καθαριότητας στους δημόσιους οργανισμούς / Π. Σκουρλέτης: "Ιδεοληψία η αντίθεση της Ν.Δ."

Συμπύκνωση των διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ. χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης την αντίθεση της Ν.Δ. στη ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των δαπανών για την παράταση των ατομικών συμβάσεων καθαριότητας σε δημόσιους οργανισμούς που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Ο Π. Σκουρλέτης κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι επιθυμεί αυτού του είδους οι υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως και η συλλογή των απορριμμάτων από τους δήμους, να αποτελέσουν «πεδίο κερδοσκοπικής δράσης».

Ο Π. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι, πριν από την παρέμβαση της κυβέρνησης στα συνεργεία καθαριότητας στους δημόσιους οργανισμούς, επικρατούσε «εργασιακή ζούγκλα», καθώς έπειτα από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι εργολάβοι έδιναν ψευδή στοιχεία, δηλώνοντας για παράδειγμα ότι όλες οι εργαζόμενες είναι κάτω των 25 ετών, ώστε να πληρώνουν τον υποκατώτατο μισθό. Ο Π. Σκουρλέτης σημείωσε ακόμα ότι οι ατομικές συμβάσεις με τις καθαρίστριες αποδείχθηκαν περισσότερο οικονομικές για τα υπουργεία καταλογίζοντας στη Ν.Δ. «ιδεοληψία» επειδή αντιτίθεται σε αυτές.

Παράλληλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου απέσυρε τη διάταξη για την ημερομηνία λήξης των φυτοφάρμακων για την οποία είχαν καταγραφεί αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. Ο Β. Αποστόλου σχολίασε ότι η ρύθμιση αποσύρεται «μέχρι να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για διαχωρισμό της πολιτικής από την τεχνοκρατική συζήτηση». Ο Β. Αποστόλου υπενθύμισε ότι η διάταξη αποτελεί κομμάτι της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, επισημαίνοντας ότι σε όλη την Ευρώπη τα φυτοφάρμακα με ενδεικτική ημερομηνία λήξης δεν καταστρέφονται, αλλά μέσω επιστημονικής διαδικασίας εξετάζεται αν μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL