Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την απευθείας σύνδεση Πειραιά - αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος με ηλεκτροκίνητα τρένα / Σε 45 λεπτά από το λιμάνι του Πειραιά στο αεροδρόμιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την απευθείας σύνδεση Πειραιά - αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος με ηλεκτροκίνητα τρένα / Σε 45 λεπτά από το λιμάνι του Πειραιά στο αεροδρόμιο

Ένα έργο - φάντασμα επί 11 ολόκληρα χρόνια, η ολοκλήρωση της εγκατάστασης ηλεκτροκίνητης σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Πειραιάς - Αθήνα, ξεκίνησε χθες να παίρνει σάρκα και οστά με το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο ηλεκτράμαξας να εγκαινιάζεται στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών (Στ. Λαρίσης) από τον υπουργό Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη.

Ο νέος πλέον σταθμός με ηλεκτροκίνηση αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία από τον Απρίλιο, ενώ τον Ιούνιο θα είναι έτοιμη η εγκατάσταση της ηλεκτροκίνησης μέχρι τον Πειραιά, που θα επιτρέπει στους πολίτες να ταξιδέψουν απευθείας, χωρίς αλλαγή συρμού από κεντρικό λιμάνι της χώρας στο αεροδρόμιο.

Η απουσία ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ) - Αθήνα δεν επέτρεπε μέχρι σήμερα απευθείας δρομολόγια από τον Σταθμό Λαρίσης στο αεροδρόμιο και το Κιάτο, ωστόσο από τον Απρίλιο αυτό αλλάζει και ο επιβάτης χωρίς μετεπιβίβαση θα μπορεί να ταξιδέψει απευθείας στο Ελ. Βενιζέλος. Με την επέκταση, μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, της διπλής ηλεκτροκινούμενης γραμμής μέχρι τον σταθμό του Πειραιά, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών τον Ιούνιο, θα είναι πλέον εφικτή η απευθείας διαδρομή μεταξύ Πειραιά - αεροδρομίου σε 45 λεπτά!

"Βρισκόμαστε στον κεντρικό σταθμό της χώρας, που για 11 χρόνια ήταν κλειστός. Έξι χρόνια το έργο ήταν κολλημένο. Και σήμερα, επιτέλους, είναι έτοιμη η ηλεκτροκίνηση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί" δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών κατά τη χθεσινή πρώτη δοκιμαστική διαδρομή.

Ο υπουργός, αφού επιβεβαίωσε ότι τον Ιούνιο θα είναι έτοιμο το έργο της εγκατάστασης ηλεκτροκίνησης μέχρι τον Πειραιά, εξήγησε στη συνέχεια ότι "τα έργα συνεχίζονται προκειμένου να γίνει υπογειοποίηση στα Σεπόλια και να μην υπάρχουν τα προβλήματα μέσα στον αστικό ιστό. Συνεχίζεται επίσης και η σύνδεση του σιδηροδρομικού σταθμού με τον σταθμό του μετρό ως νέο έργο".

Σχολιάζοντας, τέλος, την πολυετή καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου, το οποίο ξεκίνησε το 2005, ο υπουργός Μεταφορών σημείωσε καυστικά πως "Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα από τα κλασικά παραδείγματα ντροπής του δημόσιου βίου της χώρας μας. Για τους δρόμους, για το κόστος, για το πόσο πίσω έχουν μείνει οι σιδηροδρομικές υποδομές της χώρας. Για το πώς δεν έχει αξιοποιηθεί ο σιδηρόδρομος για τη χώρα μας και για τις επιβατικές μεταφορές και για τις σιδηροδρομικές. Κι ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους γι' αυτό".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL