Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
"Να κατατεθεί άμεσα η τροπολογία για τη μισθοδοσία των συμβασιούχων από παράταση"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Να κατατεθεί άμεσα η τροπολογία για τη μισθοδοσία των συμβασιούχων από παράταση"

Για «εκρηκτικό κλίμα στους δήμους» κάνει λόγο η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αφού εκατοντάδες συμβασιούχοι από παράταση θα παραμείνουν απλήρωτοι, καθώς αύριο, 10η Φεβρουαρίου, είναι η ημέρα πληρωμής δεδουλευμένων αποδοχών για τον Ιανουάριο. Η Ομοσπονδία καλεί τις ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης να καταθέσουν άμεσα την υποσχεθείσα τροπολογία, που θα ρυθμίσει άμεσα το ζήτημα. Σε υψηλούς τόνους και η τοποθέτηση της ΚΕΔΕ, η οποία χαρακτηρίζει “απαράδεκτη και πρωτοφανή” την κατάσταση που επικρατεί και ζητά άμεσα τη νομοθέτηση.

«Από τις αρχές του Ιανουαρίου 2017 με απεργιακή κινητοποίηση είχαμε επισημάνει την αδικαιολόγητη κωλυσιεργία επίλυσης του προβλήματος» τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ προσθέτοντας: «Ακόμη και η τροπολογία που η κυβέρνηση διέρρευσε στον Τύπο, που 'ευελπιστούμε' να δώσει λύση στο πρόβλημα, είναι τουλάχιστον αδικαιολόγητο που παραμένει στα συρτάρια». “Δήμοι και εργαζόμενοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα θέατρο του παραλόγου, απέναντι σε μια κυβέρνηση που από τη μια μας απειλεί με διώξεις αν δεν εφαρμόσουμε έναν νόμο που ψήφισε, ο οποίος όμως έχει τεράστια νομικά και συνταγματικά προβλήματα” τονίζει η ΚΕΔΕ.

Η τροπολογία είναι αναγκαία, προκειμένου να αρθούν οι περιορισμοί που θέτουν οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι οποίες επειδή κρίνουν ως μη σύννομες τις παρατάσεις των συμβάσεων για το 2017 δεν εγκρίνουν τα εντάλματα πληρωμής μισθοδοσίας.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της ρύθμισης, “οι ατομικές συμβάσεις θεωρούνται σύννομες και εκκαθαρίζονται εις βάρος των πιστώσεων των προϋπολογισμών των οικείων φορέων”. “Ειδικά για την περίπτωση των ΟΤΑ Α' βαθμού οι δαπάνες που αφορούν ανταποδοτικές υπηρεσίες εκκαθαρίζονται κατά προτεραιότητα από τα έσοδα των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και, αν αυτά δεν επαρκούν, από τα κάθε είδους, γενικά και μη προοριζόμενα για την κάλυψη των δαπανών αυτών, έσοδά τους” αναφέρεται στην προτεινόμενη ρύθμιση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL