Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
"Γαλάζιες κοπάνες" στην ΟΣΥ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Γαλάζιες κοπάνες" στην ΟΣΥ

Σε ιδιωτικό σχολείο, ενώ έχει πάρει συνδικαλιστική επί πληρωμή άδεια από την ΟΣΥ για να ασκεί τα σχετικά καθήκοντα, εντοπίστηκε να δουλεύει ύστερα από έλεγχο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας οδηγός λεωφορείου και συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, της παράταξης δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας. Το ΣΕΠΕ, που είχε προχωρήσει σε τυχαίο έλεγχο και διασταύρωσε τα στοιχεία από την ΕΡΓΑΝΗ, έστειλε αίτημα στην ΟΣΥ να προχωρήσουν οι έννομες ενέργειες και σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την πρόεδρο της ΟΣΥ Ζωή Γεωργίου μας είπε ότι έχει υπ' όψιν τη σχετική ενημέρωση από το ΣΕΠΕ και θα δρομολογηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Όπως ανέφερε, η υπόθεση θα πάει στα θεσμικά όργανα ώστε να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Ο πειθαρχικός κανονισμός, 20 σελίδων, περιλαμβάνει διάφορες ποινές, από επίπληξη, μέχρι απώλεια ημερομισθίων ή απόλυση, ανάλογα πάντα με τη σοβαρότητα της παρατυπίας.

Η Ζωή Γεωργίου ανέφερε ακόμη στην “Α” ότι, σε περίπτωση που ο εργαζόμενος είναι συνεπής στα ωράρια και στις βάρδιές του, μπορεί να έχει και άλλη δουλειά με την προϋπόθεση ότι το έχει δηλώσει στην ΟΣΥ και υπό συγκεκριμένους όρους. “Ο εργαζόμενος που εντόπισε το ΣΕΠΕ δεν είχε κάνει τέτοια δήλωση” είπε.

Όπως κι αν έχει, η πρόεδρος της ΟΣΥ ξεκαθαρίζει ότι η συγκεκριμένη περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των εργαζομένων. “Η ΟΣΥ καταφέρνει και κινείται αυτή τη στιγμή χάρη στους εργαζόμενους και προπάντων τους οδηγούς. Για να είναι στο τιμόνι, καθότι ελάχιστοι, δεδομένου ότι δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις, θυσιάζουν ρεπό, άδειες και οικογενειακές στιγμές. Κι αυτό το κάνουν γιατί έχουν αγάπη για την εταιρεία και το επιβατικό κοινό”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL