Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.9°C
1 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.2°C
2 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
28.8°C28.8°C
3 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.3°C
2 BF 88%
ΥΠΕΣ: Έως 31 Μαρτίου τα αιτήματα των ΟΤΑ για προσλήψεις έκτακτου προσωπικού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΥΠΕΣ: Έως 31 Μαρτίου τα αιτήματα των ΟΤΑ για προσλήψεις έκτακτου προσωπικού

Να κάνουν προγραμματισμό των προσλήψεων έκτακτου προσωπικού καλεί τους ΟΤΑ και τα νομικά πρόσωπα αυτών το υπουργείο Εσωτερικών. Οι προσλήψεις αφορούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου, αλλά εξαιρούνται οι προσλήψεις στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Οι ΟΤΑ και τα νομικά πρόσωπα πρέπει να αποστείλουν στο ΑΣΕΠ την 31η Μαρτίου του 2017 τις αιτήσεις τους.

Οι προσλήψεις αφορούν την κάλυψη έκτακτων αναγκών πάσης φύσεως, αλλά και εποχικό προσωπικό για πυρασφάλεια, κατασκηνώσεις, ναυαγοσώστες, γιατρούς εργασίας, τεχνικούς ασφαλείας. Η δαπάνη μισθοδοσίας καλύπτεται με βάση την ειδικότητα είτε από κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, είτε από ίδιους πόρους.

Διευκρινίσεις για τις προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες δίνει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών. Υπενθυμίζει ότι “οι ανάγκες καθαριότητας των ΟΤΑ καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από την αυτοδίκαιη παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στις υπηρεσίες αυτές”. Με δεδομένο ότι έχουν εξαιρεθεί από την αναστολή διορισμών και προσλήψεων μόνιμου προσωπικού ή με σύμβαση αορίστου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, οι δήμοι μπορούν να προχωρήσουν στην πρόσληψη τακτικού προσωπικού, “γεγονός που θα πρέπει να συνεκτιμηθεί στην υποβολή αιτημάτων για τους συμβασιούχους”, όπως αναφέρεται.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι “τα αιτήματα με οικονομικές βεβαιώσεις που αναγράφουν 'με αναμόρφωση του προϋπολογισμού’ δεν θα προωθούνται'”. Επίσης, τονίζεται ότι “δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν τα αιτήματα για προσλήψεις εντός του 2017, τα οποία έχουν αποσταλεί προ της έκδοσης της εγκυκλίου”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL