Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Στις 10 Μαρτίου η δίκη για την παράτυπη αγορά δασικών οικοπέδων στη Γλυφάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στις 10 Μαρτίου η δίκη για την παράτυπη αγορά δασικών οικοπέδων στη Γλυφάδα

Διεκόπη για την 10η Μαρτίου η δίκη, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει χθες ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την παράτυπη απευθείας αγορά οικοπέδων στη Γλυφάδα από τον δήμο επί δημαρχίας του “πράσινου” Κ. Κόκκορη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται 26 μέλη του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου συμπεριλαμβανομένου του πρώην δημάρχου, όπως και οι τέσσερις φερόμενοι ως ιδιοκτήτες οικοπέδων σε δασική έκταση της Γλυφάδας. Οι κατηγορούμενοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι από την παράταξη του “πράσινου” δημάρχου, αλλά και από την παράταξη του νυν βουλευτή της Ν.Δ., Μιλτ. Βαρβιτσιώτη. Για τον τελευταίο δεν ήρθη η βουλευτική ασυλία. Για την υπόθεση είχε δημοσιεύσει εκτενές ρεπορτάζ η “Αυγή της Κυριακής”.

Τα 26 μέλη του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου από την παράταξη Κόκκορη και Βαρβιτσιώτη κατηγορούνται για απιστία, καθώς είχαν ψηφίσει υπέρ της απευθείας αγοράς -ενώ δεν ήταν “καθαροί” οι τίτλοι ιδιοκτησίας των οικοπέδων- αντί να συνεχίσουν την δρομολογημένη, από την προηγούμενη δημοτική αρχή, διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης. Κατηγορούνται ότι εν γνώσει τους ελάττωσαν την περιουσία του δήμου. Οι δε φερόμενοι ως ιδιοκτήτες κατηγορούνται για ηθική αυτουργία ότι ζημίωσαν εν γνώσει τους την περιουσία του δήμου κατά 2,8 εκατ. ευρώ. Το ποσόν προκύπτει από την διαφορά του τιμήματος της απευθείας αγοράς (8,7 εκατ. ευρώ) με το τίμημα της απαλλοτρίωσης (5,9 εκατ. ευρώ).

Η στάση που θα τηρήσει η νυν “γαλάζια” δημοτική αρχή Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου, απασχόλησε την τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή, καθώς πολλοί είναι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι προέρχονται από την παράταξη Βαρβιτσιώτη και είναι κατηγορούμενοι. Εκεί, ο Γ. Παπανικολάου εισηγήθηκε να κατατεθεί ενώπιον του δικαστηρίου αίτημα πολιτικής αγωγής, το οποίο να στρέφεται μόνο εναντίον των μελών της οικονομικής Επιτροπής, επί Κόκκορη και πρακτικά να απαλλάσσονται ο Μιλτ. Βαρβιτσιώτης και οι εν ενεργεία “γαλάζιοι” δημοτικοί σύμβουλοι. Το αίτημα κατατέθηκε χθες στο δικαστήριο, αλλά η δίκη διεκόπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL