Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Απομονωμένος ο Ηλ. Ψηνάκης στην υπόθεση του "Marathon Foundation"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απομονωμένος ο Ηλ. Ψηνάκης στην υπόθεση του "Marathon Foundation"

Για παραπλάνηση των δωρητών εγκαλούν και τα 33 μέλη του δημοτικού συμβουλίου Μαραθώνα τον δήμαρχο Ηλ. Ψηνάκη, ο οποίος, παρά τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, επιμένει να χρησιμοποιεί την επωνυμία του δήμου, προκειμένου, όπως ισχυρίζεται, να δέχεται δωρεές προς όφελος του δήμου. Το ζήτημα συζητήθηκε, μετά από πολυήμερη καθυστέρηση εκ μέρους του δημάρχου, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Εκεί, σύσσωμοι οι δημοτικοί σύμβουλοι στάθηκαν απέναντι στον δήμαρχο, ζητώντας του να αφαιρέσει το όνομα του “Μαραθώνα” από το ίδρυμα που σύστησε ο ίδιος με την επωνυμία “Marathon Foundation”.

Ταυτόχρονα, οι 33 δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν από τον δήμαρχο να προσκομίσει τα στοιχεία των δωρεών προς τον δήμο. Προηγουμένως, ο Ηλ. Ψινάκης ισχυριζόταν ότι οι δωρεές είναι υπέρ των δημοτών. Ωστόσο, οι δημοτικοί σύμβουλοι ανταπάντησαν ότι οι δωρητές μπορούν να απευθύνονται απευθείας στον δήμο και όχι στο ίδρυμα που έχει συστήσει ο ίδιος και του οποίου είναι πρόεδρος κάνοντας προσωπική επιλογή των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Οι 33 δημοτικοί σύμβουλοι κάλεσαν τον Ηλ. Ψηνάκη να ενημερώσει τόσο τους δωρητές όσο και τις πρεσβείες ότι το ίδρυμα ουδεμία σχέση έχει με τον δήμο. Ωστόσο, ο Ηλ. Ψηνάκης αρνήθηκε να προχωρήσει στη μετονομασία του ιδρύματος.

“Έχω ιδρύσει το ‘Marathon Foundation’, το οποίο εξυπηρετεί ανάγκες των δημοτών. Είναι απόλυτα νόμιμο, μια αστική μη κερδοσκοπική, όπως αστική μη κερδοσκοπική είναι και η αμφικτυονία των αρχαίων ελληνικών πόλεων. Αυτό έχει δυο πόλους. Το ένα είναι να ανακουφίζει προς το παρόν τις ανάγκες των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας στον Μαραθώνα και το δεύτερο είναι να προάγει το brand του Μαραθωνίου σε όλο τον κόσμο”, επέμεινε ο Ηλ. Ψηνάκης.

“Δεν είναι ηθικό ένα πρόσωπο να χρησιμοποιεί το όνομα του δήμου για ίδιον όφελος, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι λειτουργεί το ίδρυμα προς όφελος των δημοτών, ειδικά όταν είναι δήμαρχος, και να μην λογοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο”, σχολίασε στην “Α” ο επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Πολιτών” Φ. Δεληβοριάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL