Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Σκουρλέτης προς ΚΕΔΕ: / Σκουρλέτης προς ΚΕΔΕ: Ακατανόητη η αποχώρηση των δημάρχων από την επιτροπή αναθεώρησης "Καλλικράτη"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκουρλέτης προς ΚΕΔΕ: / Σκουρλέτης προς ΚΕΔΕ: Ακατανόητη η αποχώρηση των δημάρχων από την επιτροπή αναθεώρησης "Καλλικράτη"

Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε χθες μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη και της ΚΕΔΕ, μετά την απόφαση του αυτοδιοικητικού οργάνου να αποχωρήσει από τον διάλογο για την αναθεώρηση του "Καλλικράτη", έως ότου προσδιοριστούν οι θέσεις της κυβέρνησης επί της μεταρρύθμισης της Αυτοδιοίκησης.

Στο υπουργείο Εσωτερικών χαρακτηρίζουν “ακατονόητη” τη στάση της ΚΕΔΕ ζητώντας της “να ξανασκεφθεί την απόφασή της και να παραμείνει στη διαδικασία διαβούλευσης”. “Θα ήταν πιο ειλικρινές εάν η ΚΕΔΕ με ευθυκρισία έθετε, ευθέως και με σαφήνεια, το όποιο ζήτημα την απασχολεί, γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η συγκεκριμένη επιλογή υποκρύπτει λόγους πολιτικής σκοπιμότητας στην παρούσα, κρίσιμη, συγκυρία για την πατρίδα μας”, τονίζει το υπουργείο Εσωτερικών. Υπενθυμίζει μάλιστα ότι στην τελευταία συνάντηση με την ΚΕΔΕ “αντιμετωπίστηκαν θετικά οι αναφορές του υπουργού και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον διάλογο ανάμεσα στις δύο πλευρές”.

Αιχμηρή η απάντηση της ΚΕΔΕ, η οποία υπενθύμισε τις αποφάσεις των συνεδρίων της, τις οποίες και απέστειλε στον υπουργό. “Μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2016 που ξεκίνησε ο διάλογος, η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει καμία επίσημη θέση όσον αφορά την αλλαγή τού 'Καλλικράτη'” τονίζει με ανακοίνωσή της προσθέτοντας: “Η ΚΕΔΕ δεν έχει λάβει καμία απάντηση από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών για τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει όσον αφορά στην αλλαγή του 'Καλλικράτη'”.

“Την αρχική έκπληξη για την απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ διαδέχεται η απορία για το αν έχει κατανοήσει τα όσα διαδραματίστηκαν τους προηγούμενους μήνες”, απάντησε το υπουργείο Εσωτερικών. Σημειώνει, μάλιστα, ότι “το αποτέλεσμα της διαβούλευσης δεν είναι δεσμευτικό για την κυβέρνηση, δεν συνιστά τελικές θέσεις που θα προωθηθούν προς ψήφιση με τη μορφή σχεδίου νόμου”. Καταλήγει, μάλιστα, τονίζοντας: “Θα επιμείνει στη διαδικασία τόσο για λόγους ουσίας όσο και σεβασμού στους συμμετέχοντες. Η ΚΕΔΕ είναι ευπρόσδεκτη σε αυτήν, εφόσον το επιθυμεί, προκειμένου η διαμόρφωση της κυβερνητικής πρότασης να λάβει υπόψη τις ανησυχίες, την γνώση και την εμπειρία των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' βαθμού”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL