Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
13.6°C19.0°C
3 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.2°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.7°C
0 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.9°C14.9°C
2 BF 94%
Π. Σκουρλέτης: "Ο νόμος για τις συμβάσεις πρέπει να τηρείται από όλους"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης: "Ο νόμος για τις συμβάσεις πρέπει να τηρείται από όλους"

Αντιμέτωποι βρίσκονται 64 συμβασιούχοι στην καθαριότητα με την άρνηση των δημοτικών αρχών Κορίνθου και Αιγίου να παρατείνουν αυτοδίκαια τις συμβάσεις τους εντός του τρέχοντος έτους. Χθες οι συμβασιούχοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας την παρέμβαση του Π. Σκουρλέτη, προκειμένου να εφαρμοστεί η υφιστάμενη διάταξη.

“Ο νόμος πρέπει να τηρείται από όλους” είπε ο υπουργός Εσωτερικών απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, εννοώντας ότι οι παρατάσεις πρέπει να εφαρμοστούν, ενώ διαβεβαίωσε ότι “εφόσον κρίνεται απαραίτητο, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση περιπτώσεων μη εφαρμογής του νόμου”.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία που προσκόμισαν οι εργαζόμενοι δεν προκύπτει αδυναμία πληρωμής εκ μέρους των δήμων. Ειδικά για τον Δήμο Κορίνθου, προκύπτει ότι το κόστος μισθοδοσίας των 47 συμβασιούχων στην καθαριότητα αντιστοιχεί στο 10% των εσόδων από ανταποδοτικά τέλη.

Στον Δήμο Αιγιαλείας, οι 17 συμβασιούχοι, οι οποίοι είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αλλά έχασαν στη δίκη για τα ασφαλιστικά μέτρα, που θα άνοιγε τον δρόμο για τη μονιμοποίησή τους, τώρα ζητούν την εφαρμογή της διάταξης για παράταση των συμβάσεων. Ωστόσο, ο δήμαρχος Αιγιαλείας, αντί να παρατείνει τις υφιστάμενες συμβάσεις, επέλεξε να προσλάβει άλλους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Για τις περιπτώσεις των εργαζομένων που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους, καθότι έχουν συμπληρώσει 24 μήνες απασχόλησης λόγω της ανανέωσης των συμβάσεών τους, ο Π. Σκουρλέτης τόνισε: “Η πολιτική θέση της κυβέρνησης είναι προς την κατεύθυνση μίας δίκαιης, διαφανούς και οριστικής επίλυσης του ζητήματος των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, κατά τρόπο που θα αίρει την πολιτική ομηρεία των εργαζομένων, με απόλυτο σεβασμό στην ενωσιακή και εθνική νομοθεσία και στις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL