Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Επίσκεψη Κοντονή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίσκεψη Κοντονή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Συναντήθηκε με την εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου και τους αντεισαγγελείς. Ο υπουργός είχε άτυπη συνάντηση περίπου μισής ώρας και με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Με αφορμή τη διαμάχη που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στους ανώτατους δικαστικούς, ο υπουργός επανέλαβε ότι "η όποια αλλαγή θα συζητηθεί μόνο μέσω της αναθεώρησης του Συντάγματος" και κάλεσε τους εμπλεκόμενους να μην δίνουν την εικόνα εμφυλίου πολέμου εντός της Δικαιοσύνης και να σκύψουν πάνω από τα πολλά προβλήματα του χώρου χωρίς να δημιουργούν νέα. "Καλούμε λοιπόν τους πάντες να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να επιλύσουμε αυτά τα χρονίζοντα προβλήματα της Δικαιοσύνης και να μην αναλωνόμαστε σε αντιπαραθέσεις", είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Αρείου Πάγου για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που αναμένεται σήμερα, ο Στ. Κοντονής τόνισε ότι θα γίνει πλήρως αποδεκτή η απόφαση της Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας ότι "η κυβέρνηση δε λειτουργεί ως εφετείο του Αρείου Πάγου, για να σοβαρευτούμε, επειδή λένε κάποιοι διάφορα. Η κυβέρνηση , θα σεβαστεί την απόφαση. Αν αποφασιστεί έκδοση, αυτά είναι λεπτά ζητήματα διακρατικών σχέσεων".

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός άκουσε τις απόψεις των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου σχετικά με τη θεσμοθέτηση του Ευρωπαίου εισαγγελέα ενόψει του Συμβουλίου των Υπουργών της Ένωσης που συναντώνται σήμερα στη Μάλτα για να συζητήσουν το θέμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL