Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Στ. Κοντονής προς Χρυσή Αυγή για την εισβολή στο σχολείο στο Πέραμα: / Στ. Κοντονής προς Χρυσή Αυγή για την εισβολή στο σχολείο στο Πέραμα: Παραβιάσατε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ. Κοντονής προς Χρυσή Αυγή για την εισβολή στο σχολείο στο Πέραμα: / Στ. Κοντονής προς Χρυσή Αυγή για την εισβολή στο σχολείο στο Πέραμα: Παραβιάσατε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα

«Παραβιάσατε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και του κανονισμού λειτουργίας ενός σχολείου» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής αναφερόμενος στην τραμπούκικη εισβολή του Γ. Λαγού σε σχολείο στο Πέραμα, κατά την απάντησή του επίκαιρη ερώτηση του χρυσαυγίτη βουλευτή Ν. Μίχου σχετικά με το κάψιμο της ελληνικής σημαίας σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Ο Στ. Κοντονής σχολίασε ότι «με έναν οργανωμένο και προκλητικό τρόπο, στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής παραβίασαν τον νόμο εισερχόμενοι σε ένα σχολείο, προπηλακίζοντας καθηγητές, απειλώντας και εξυβρίζοντας άλλους πολίτες».

Ο Στ. Κοντονής υπογράμμισε ότι «η Χρυσή Αυγή αντιλαμβάνεται την εφαρμογή των νόμων κατά περίπτωση, οι ίδιοι μπορούν να παρανομούν όποτε θέλουν, για όποιο λόγο θέλουν, να προπηλακίζουν και να αδικούν πολίτες και για θέματα που οι ίδιοι κρίνουν παριστάνουν τους θεματοφύλακες των νόμων». Ο Στ. Κοντονής σημείωσε ότι «γίνεται αντιληπτό ότι το κόμμα σας ούτε τους νόμους σέβεται ούτε την εφαρμογή των νόμων επιδιώκει, διότι, αν σεβόσασταν τους νόμους, θα τους σεβόσασταν την ολότητά τους και δεν θα κάνατε επιλογή, δεν θα προβαίνατε σε αδικοπραξίες κατά σύστημα».

Επί της ουσίας του ερωτήματος του Ν. Μίχου σχετικά με το κάψιμο της ελληνικής σημαίας κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Πολυτεχνείου τον περασμένο Νοέμβρη, ο Στ. Κοντονής επισήμανε ότι συνελήφθησαν 13 άτομα, τα οποία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ έχει ολοκληρωθεί η κύρια ανάκριση. Ο Στ. Κοντονής σχολίασε ότι «η οργανωμένη Πολιτεία έπραξε αυτό που έπρεπε να πράξει».

Πατριδοκάπηλοι όσοι εκ του ασφαλούς παριστάνουν τους πατριώτες

Ο Στ. Κοντονής δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει και την πατριδοκαπηλία της Χρυσής Αυγής τονίζοντας ότι «τον πατριωτισμό του ο καθένας δεν τον δείχνει σε καιρό ειρήνης, τον δείχνει όταν κινδυνεύει η πατρίδα» υπενθυμίζοντας τα πεπραγμένα του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, των ταγματασφαλιτών και των δωσίλογων, καθώς και της χούντας που παρέδωσε την Κύπρο στον «Αττίλα». «Αυτά είναι τα καμώματά σας και αυτή είναι η προσφορά σας, μην παριστάνετε τους πατριώτες σε καιρό ειρήνης, διότι αυτοί που εκ του ασφαλούς παριστάνουν τους πατριώτες είναι πατριδοκάπηλοι» υπογράμμισε ο Στ. Κοντονής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL