Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Δίωξη Σώρρα για υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίωξη Σώρρα για υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο

Στο εδώλιο με την κατηγορία της υποκίνησης μίσους με ρατστιστικό λόγο κατ' εξαλούθηση σε βαθμό πλημμελήματος θα καθίσει οσονούπω ο αυτόαποκαλούμενος σωτήρας της Ελλάδας Αρτέμης Σώρρας. Η ποινική δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε με αφορμή τις εμμετικές του δηλώσεις για την συμμετοχή αθλητών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Πρόκειται για την πρώτη δίωξη σε βάρος του Σώρρα, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται στην Εισαγγελία οι έρευνες για τον άθρωπο που ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της χώρας.

Η Εισαγγελία κινήθηκε αυτεπάγγελτα σε βάρος του Σώρρα τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι δημοσιεύτηκε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Rizopoulos Post στην οποία υπστήριζε ότι "είναι ύβρις για του Ολυμπιακούς Αγώνες να βλέπεις ανάπηρους να κάνουν παραολυμπιάδα".

Τους αδιανόητους ισχυρισμούς του επανέλαβε την επόμενη ημέρα στο Facebook τονίζοντας ότι  δεν παίρνει πίσω ούτε μία λέξη από την προηγούμενη συνέντευξή του και πρόσθεσε ότι θεωρεί "τεράστια προσβολή και βεβήλωση  για όλους τους ανθρώπους Έλληνες οι παραολυμπιακοί αγώνες που τα ζώα μας επιβάλλουν στον πλανήτη μας".

Ο Α. Σώρρας θα δικαστεί με απευθείας κλήση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL