Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
Στον απόηχο του φιάσκου της ρόδας / Κόλαφος για τον Καμίνη η δωρεάν παραχώρηση της πλ. Συντάγματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στον απόηχο του φιάσκου της ρόδας / Κόλαφος για τον Καμίνη η δωρεάν παραχώρηση της πλ. Συντάγματος

Να συσχετίσει την κριτική που δέχθηκε για το φιάσκο της ρόδας με την εξαγγελία του για διεκδίκηση τρίτης θητείας στον Dήμο Αθηναίων επιχείρησε χθες ο Γ. Καμίνης, ενώ είχε ήδη εκδοθεί η απόφαση - κόλαφος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για το θέμα της δωρεάν παραχώρησης της πλατείας Συντάγματος σε ιδιώτη.

Συγκεκριμένα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με το σκεπτικό ότι “για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων απαιτείται η διενέργεια δημοπρασίας”, ακύρωσε τη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου -η οποία ελήφθη με τη στήριξη της παράταξής του- στο σκέλος της παραχώρησης των 500 τ.μ. της πλατείας Συντάγματος στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας για την εγκατάσταση και λειτουργία της ρόδας παρατήρησης από την 22α Δεκεμβρίου 2016 έως την 15η Ιανουαρίου 2017. Επίσης, ακύρωσε τη παραχώρηση του ιδίου χώρου για το διάστημα από την 20ή Ιανουαρίου και για δυο μήνες.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Γ. Καμίνης, προχωρώντας σε αναδίπλωση, ζήτησε να ανακληθεί η πρότερη κατά πλειοψηφία απόφαση για τη διενέργεια δημοπρασίας για την εκμίσθωση των 500 τ.μ. της πλατείας Συντάγματος για το διάστημα που η ρόδα δεν θα παραχωρούνταν δωρεάν από τον ιδιοκτήτη της.

Έντονη η αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία υποστήριξε ότι, εφ’ όσον εκδόθηκε ακυρωτική απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την παραχώρηση της πλατείας, δεν ετίθετο ζήτημα για την δημοπρασία.

Παρότι μέλη της παράταξης Καμίνη μίλησαν για “λάθη” στη διαδικασία προκειμένου η ρόδα να πιστοποιηθεί από τους αρμόδιους φορείς και να λειτουργήσει, ο ίδιος περιορίστηκε να πει: “Δεν σας κάνει εντύπωση η σφοδρότητα επίθεσης των ΜΜΕ από τη στιγμή που ανακοίνωσα την πρόθεσή μου για τρίτη θητεία;”.

Απέκρουσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για σειρά ζητημάτων, μεταξύ των οποίων και η καθαριότητα, λέγοντας: “Η Αθήνα δεν βρωμάει. Έχει προβλήματα καθαριότητας. Τρεις φορές την ημέρα περνούν τα απορριμματοφόρα από το Κολωνάκι”. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση με τον επικεφαλής της Ανοικτής Πόλης Ρ. Αξελό να σημειώνει ότι το ζήτημα που ανέκυψε με την παραχώρηση της πλατείας Συντάγματος “δεν ήταν θέμα αντιπολίτευσης”, αλλά όπως πρόσθεσε: “Πρέπει να ακούτε και την αντιπολίτευση”.

Ο Γ. Καμίνης έκανε και δημοσίως δεκτή την παραίτηση του Χρ. Τεντόμα από τη θέση του προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ εξαιτίας του φιάσκου της ρόδας. Στην θέση του όρισε τον Κ. Μπιτζάνα, διευθύνοντα σύμβουλο της Τεχνόπολης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL