Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προβλήματα και σήμερα στις μετακινήσεις με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη

Στα 278 τα αστικά λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους, από τα οποία τα 50 με αντιολισθητικές αλυσίδες

Έντεκα περιοχές της Θεσσαλονίκης εξακολουθούν και σήμερα να μην εξυπηρετούνται με λεωφορεία του ΟΑΣΘ λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, ενώ με δυσκολία εξυπηρετούνται τέσσερις. Αυτό δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης προσθέτοντας ότι συνολικά σε 278 ανέρχεται ο αριθμός των αστικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ που κυκλοφορούν στους δρόμους του νομού, εκ των οποίων τα 50 με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ειδικότερα, δεν εκτελούνται, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, τα δρομολόγια σε: Περιστερά, Λιβάδι, 'Αγιος Αντώνιο, Μονοπήγαδο, Μονόλοφος, Ξηροχώρι, Μεσσημβρία, Λευκοχώρι, Στεφάνια, Εξαμίλι και το τοπικό στη γραμμή Επανομή-Μηχανιώνα. Με δυσκολία εκτελούνται οι γραμμές στις εξής περιοχές:'Ανω Πόλη η γραμμή 22, Κρυονέρι, Πεύκα και το 751 στο Πανόραμα.

Σύμφωνα με τον Χρ. Στεφανίδη, οι καιρικές συνθήκες στην πόλη είναι αυτές που ρυθμίζουν και την κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων και προς την κατεύθυνση αυτή όλοι οι αρμόδιοι στον οργανισμό βρίσκονται επί ποδός.

Πάντως, διευκρίνισε ότι και σήμερα ο οργανισμός λειτουργεί με σχέδιο εκτάκτου ανάγκης και παρ' όλο που σε αυτό το πλαίσιο προβλέπεται η κυκλοφορία 203 αστικών λεωφορειών, με ειδική άδεια ο οργανισμός έβγαλε στους δρόμους περισσότερα οχήματα.

Ο Χρ. Στεφανίδης επανέλαβε στο ΑΜΠΕ ότι για τα λεωφορεία που θα κυκλοφορήσουν σήμερα έχει γίνει προμήθεια ειδικού υγρού από τη Γερμανία, προκειμένου να επιλυθούν τα τεχνικά προβλήματα που παρουσίασαν την Τρίτη 60 οχήματα στο υδραυλικό σύστημα των θυρών, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια