Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
"Απάντηση" στη σύλληψη Ρούπα "βλέπει" η Αντιτρομοκρατική / Τρομοκρατική επίθεση στην κλούβα των ΜΑΤ έξω από το ΠΑΣΟΚ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Απάντηση" στη σύλληψη Ρούπα "βλέπει" η Αντιτρομοκρατική / Τρομοκρατική επίθεση στην κλούβα των ΜΑΤ έξω από το ΠΑΣΟΚ

Στο πόδι είναι η Αντιτρομοκρατική από χθες νωρίς το πρωί, μετά την ένοπλη επίθεση κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 34χρονου ειδικού φρουρού, πατέρα τριών παιδιών. Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών έκαναν λόγο για πιθανή απάντηση στη σύλληψη της Π. Ρούπα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 6.18 χθες το πρωί άγνωστος ή άγνωστοι πυροβόλησαν προς τη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από το ΠΑΣΟΚ, λίγο μετά την αλλαγή βάρδιας. Δύο από τις σφαίρες χτύπησαν το παρμπρίζ της κλούβας και η τρίτη το κτήριο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

Από τα θραύσματα τραυματίστηκε στην κοιλιά και στον μηρό ο 34χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι τα τραύματά του δεν απειλούν τη ζωή του, ωστόσο παρέμεινε για νοσηλεία. Τον τραυματία επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Από το σημείο της επίθεσης περισυνελέγησαν, σύμφωνα με την αστυνομία, τρεις κάλυκες, οι οποίοι, όπως εκτιμούν οι αρχές από τη μακροσκοπική τους εξέταση, προέρχονται από πολεμικό τυφέκιο. Ο 34χρονος τραυματίστηκε μέσα στην κλούβα. Οι αρχές δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει εάν ένας μόνο δράστης πυροβόλησε κατά των αστυνομικών ή εάν υπήρχαν και άλλοι. Σύμφωνα με κάποιες καταθέσεις από τους αστυνομικούς της διμοιρίας από την οδό Αραχώβης -όπου υποθέτουν ότι στεκόταν ο ένοπλος/οι- είδαν μια λάμψη.

Η οδός Χαριλάου Τρικούπη δόθηκε το μεσημέρι στην κυκλοφορία, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα συνεργεία του Εγκληματολογικού συνέλεγαν στοιχεία, ενώ την ίδια ώρα η Αντιτρομοκρατική συνέλεγε οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, καθώς και από εκείνες των γύρω καταστημάτων. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε υπάρξει επίσημη ανάληψη ευθύνης.

Δεν παραπέμπουν σε σχέδια οι αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα στις σημειώσεις της Π. Ρούπα

Στο μεταξύ, χθες βγήκε στη δημοσιότητα δημοσίευμα που υποστήριζε ότι στις σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι της Π. Ρούπα υπήρχαν σχέδια για επίθεση κατά του προέδρου της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη. Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επισήμαναν ότι οι σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι της Π. Ρούπα δεν αξιολογούνται από τις αρχές ως σημαντικά στοιχεία ή ότι παραπέμπουν σε προετοιμασία επιθέσεων κατά των συγκεκριμένων προσώπων που αναφέρονται στις σημειώσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι σημειώσεις περιελάμβαναν αναφορές στα εξής πολιτικά πρόσωπα: Αλ. Τσίπρας, Αντ. Σαμαράς, Κυρ. Μητσοτάκης, Γ. Παπανδρέου, Ευ. Βενιζέλος, Λ. Παπαδήμος και Π. Ρουμελιώτης.

Σύμφωνα με πηγές, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας επικοινώνησε με τα πρόσωπα που αναφέρονταν στις σημειώσεις και τους ενημέρωσε σχετικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL