Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Συνεχίζεται η παγωνιά / Η κακοκαιρία έκλεισε τα αεροδρόμια σε Θεσσαλονίκη και Σκιάθο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεχίζεται η παγωνιά / Η κακοκαιρία έκλεισε τα αεροδρόμια σε Θεσσαλονίκη και Σκιάθο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης και οι περιφερειακές ενότητες Κιλκίς, Σερρών, Σερρών, Χαλκιδικής. Κλειστά παραμένουν και σήμερα τα σχολεία σε αυτές τις περιοχές. Κλειστό μέχρι νεωτέρας παραμένει και το αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, με την ομίχλη και τη χιονόπτωση να είναι έντονες. Προβλήματα παρουσιάζονται στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης. Ανοιχτή παραμένει η Εγνατία οδός. Στη Θεσσαλονίκη παραμένουν προσβάσιμοι οι θερμαινόμενοι χώροι στο 4ο ΚΑΠΗ (Γρ. Λαμπράκη 42) και στο 5ο ΚΑΠΗ (Αλεξανδρείας 27), από τις 9 π.μ. έως τις 7 μ.μ. Από τις 5 μ.μ. έως το πρωί της επομένης ημέρας στις 11 π.μ. ανοικτό παραμένει το υπνωτήριο αστέγων (Ανδρέου Γεωργίου 13), όπως και το κέντρο ημερήσιας υποδοχής αστέγων (Μοναστηρίου 62), από τις 10.30 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

Βυθισμένες στο σκοτάδι Σκόπελος - Αλόννησος

Δραματική παραμένει η κατάσταση σε Αλόννησο και Σκόπελο λόγω της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, με την πρόσβαση οχημάτων να είναι δύσκολη καθώς το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Λέσβος και η Λήμνος. Εργώδεις είναι οι προσπάθειες στην Κύμη. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε χθες σχεδόν ολόκληρη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και οι Δήμοι Σαμοθράκης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και του Δημοτικού Διαμερίσματος Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Λόγω της κακοκαιρίας κλειστά παραμένουν και σήμερα τα σχολεία στην Περιφέρεια Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, όπως και στους Δήμους Μαρωνείας - Σαπών και Αρριανών στη Ροδόπη. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα σε Σποράδες, Λάρισα, Βόλο, Λέσβο, Λήμνο, Γιάννενα, Θεσπρωτία και Ζάκυνθο και ορισμένα σε Πάτρα, Ηράκλειο και Μινώα Πεδιάδας. Στην Αττική κλειστά παραμένουν τα σχολεία στους Δήμους Ωρωπού και Μαραθώνα, καθώς και σε Διόνυσο και Εκάλη.

Δραματική έκκληση για βοήθεια στη Σκόπελο

“Δεν έχουμε ρεύμα και δεν ξέρουμε πού είναι η βλάβη” είπε σε δραματικό τόνο στην “Α” ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρ. Βασιλούδης. “Είναι πολύ πυκνό το χιόνι και είναι όλοι οι δρόμοι αποκλεισμένοι”, πρόσθεσε. “Δεν ξέρουμε πως θα ανοίξει το επαρχιακό δίκτυο. Το γκρέιντερ που μας έστειλε η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι καθηλωμένο στο χιόνι”, τόνισε απευθύνοντας έκκληση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο για αποστολή μηχανημάτων για τη διάνοιξη της βασικής οδικής αρτηρίας. Νωρίς χθες η χιονοθύελλα προκάλεσε πτώση των δέντρων, που παρέσυραν τα καλώδια της ΔΕΗ στη Σκόπελο. Η κακοκαιρία προκάλεσε βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του νησιού, από το οποίο τροφοδοτείται και η Αλόννησος.

Κλειστό το αεροδρόμιο της Σκιάθου

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Αλόννησο. “Η χιονοθύελλα είναι ισχυρή και η διακοπή του ρεύματος ολική μετά την καταστροφή στη Σκόπελο” τόνισε στην “Α” ο δήμαρχος του νησιού, Π. Βαφίνης, υποστηρίζοντας ότι “δεν είναι εφικτό να καθαριστούν οι δρόμοι λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού”. Προβλήματα υπάρχει και στο δίκτυο υδροδότησης, καθώς δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια. Έκκληση απηύθυνε ο δήμαρχος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο για πρόσθετη βοήθεια σε μηχανήματα για τη διάνοιξη των δρόμων. Η Σκιάθος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά, σύμφωνα με τον δήμαρχο Δημ. Πρεβεζάνο, είναι πιθανόν σήμερα λόγω κακοκαιρίας να μη λειτουργήσει το αεροδρόμιο, το οποίο όμως λειτούργησε χθες. Τα σχολεία σε Σκόπελο, Αλόννησο, Σκιάθο θα παραμένουν κλειστά έως και την Παρασκευή. Στη Σκύρο, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα.

Προβλήματα στην υδροδότηση της Κύμης

Επί ποδός παραμένουν τα συνεργεία στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, καθώς το χιόνι κατά τόπους ξεπερνά τα δύο μέτρα. Παρ’ ότι το κεντρικό οδικό δίκτυο είχε ανοίξει από νωρίς χθες, αποκλεισμένοι παραμένουν μικροί δρόμοι. “Γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού οικισμών στα περίχωρα”, είπε ο δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου, Θ. Μπουραντάς, ενώ έχει δοθεί προτεραιότητα στο να παραμείνει ανοιχτός ο δρόμος προς το νοσοκομείο, όπου έχουν γίνει περισσότερες από 10 διακομιδές. “Η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί, αλλά καταβάλλεται προσπάθεια για να αποκατασταθεί η υδροδότηση” εξηγεί ο δήμαρχος.

Με διακοπές ρεύματος και νερού το βορειοδυτικό τμήμα της Λέσβου

Συνεχίζονται τα προβλήματα σε Λέσβο και Λήμνο, νησιά που έχουν πληγεί ιδιαιτέρως από τη συνεχιζόμενη χιονοθύελλα. Μηχανήματα αποχιονισμού δίνουν τη μάχη προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το βασικό οδικό δίκτυο. Το βορειοδυτικό τμήμα της Λέσβου, λόγω της χιονοθύελλας, αντιμετώπιζε μέχρι και χθες το βράδυ σοβαρά προβλήματα, καθώς ήταν δύσκολη η επιχείρηση της διάνοιξης λόγω του παγετού. Από χθες το μεσημέρι στην ίδια περιοχή προβλήματα εντοπίστηκαν και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και στα αντλιοστάσια, με αποτέλεσμα αρκετά σπίτια να μείνουν χωρίς νερό. Όλα τα σχολεία της Λέσβου και της Λήμνου θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά. Κλειστά θα είναι τα σχολεία στον Πύργο Σάμου και τις Ράχες Ικαρίας.

Πτολεμαΐδα: Μετ’ εμποδίων η τηλεθέρμανση

Την κήρυξη της Πτολεμαΐδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητάει ο δήμαρχος Εορδαίας, Σ. Ζαμανίδης λόγω της παύσης λειτουργίας των δύο μονάδων τηλεθέρμανσης που λειτουργούν με λιγνίτη. Επίσης, ο δήμαρχος ζητάει από τη ΔΕΗ να προχωρήσει σε έκπτωση των τιμολογίων της, αφού λόγω της παύσης λειτουργίας των δύο μονάδων, οι κάτοικοι αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τα καλοριφέρ, που λειτουργούν με ρεύμα. Και χθες εκ περιτροπής ανά δύο ώρες λόγω προβλημάτων λειτουργούσε η εφεδρική μονάδα πετρελαίου της ΔΕΗ για την τηλεθέρμανση. Μέχρι αργά χθες δεν είχε αποκατασταθεί η βλάβη στη μονάδα 4, η οποία παρείχε τηλεθέρμανση. Τα σχολεία και σήμερα είναι κλειστά.

Κλειστά τα σχολεία σε Ηράκλειο και Καστέλλι

Στα ορεινά της Κρήτης συνεχίζονται οι αποχιονισμοί, καθώς στον Ομαλό το χιόνι έχει φθάσει κατά τόπους τα δύο μέτρα. “Ομαλή, παρ’ ότι πρωτόγνωρη” χαρακτηρίζει την κατάσταση ο περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης. Λόγω της κακοκαιρίας έχουν εντοπιστεί ζημιές στα ελαιόδεντρα. Στο Ηράκλειο κλειστά θα παραμείνουν τα νηπιαγωγεία Βασιλειών, Αγ. Βλάσση, Αγ. Σύλλα, Προφήτη Ηλία, Κυπαρισσίου, τα δημοτικά σχολεία Βασιλειών, Αγ. Σύλλα, Καρκαδιώτισσας, Προφήτη Ηλία όπως και το γυμνάσιο Προφήτη Ηλία. Τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, όπως και οι παιδικοί σταθμοί. Κλειστά και αύριο τα σχολεία στο Καστέλλι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς και όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα ΕΠΑΛ σε Αρκαλοχώρι και Θράψανο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Πειθαρχικός έλεγχος για τον υπάλληλο που έστειλε άστεγο έξω στο κρύο

Στην Αθήνα, η δημοτική αρχή άσκησε πειθαρχικό έλεγχο στον υπάλληλο, που το βράδυ της Δευτέρας στις 10.30 μ.μ. χωρίς να περιμένει τον αντικαταστάτη του, έκλεισε τη λέσχη φιλίας στους Αμπελόκηπους, βγάζοντας έξω τον άστεγο, που αναζητούσε λίγη ζεστασιά.

Καθημερινά στις θερμαινόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων φιλοξενούνται 40 άστεγοι. Οι πολίτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 210 5246515, 210 5246516 και στο 1595. Ανοιχτές είναι οι αίθουσες στις λέσχες φιλίας σε Κολοκυνθού (Αίμονος 9 και Άστρους), Κουκάκι (Δράκου 26-28), Αμπελόκηπους (Πανόρμου και Βαθέoς), Αγ. Μελετίου (Ξεναγόρα 6) και το γυμναστήριο του ΟΠΑΝΔΑ στο Παγκράτι (Φορμίωνος 12, 2ος όροφος). Ανοιχτοί θα παραμείνουν μέχρι και την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της νύχτας τρεις σταθμοί του μετρό σε Ομόνοια, Μοναστηράκι, Μεταξουργείο. Ανοιχτά είναι σήμερα όλα τα σχολεία του Δήμου Αθηναίων εκτός από το 14ο Δημοτικό, το 120ο και 38ο Δημοτικό, όπως και το 24ο Γυμνάσιο και Λύκειο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL