Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Δ. Βίτσας: "Ενδεχόμενο αύξησης ή μείωσης της θητείας ούτε υπάρχει ούτε το συζητάμε"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Βίτσας: "Ενδεχόμενο αύξησης ή μείωσης της θητείας ούτε υπάρχει ούτε το συζητάμε"

“Ενδεχόμενο αύξησης ή μείωσης της θητείας ούτε υπάρχει ούτε το συζητάμε” υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθν. Άμυνας Δ. Βίτσας μιλώντας στο “Ελληνική Άμυνα και Τεχνολογία”.

Ο Δ. Βίτσας εκτίμησε ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στη διάρκεια της θητείας τονίζοντας ότι “το ζητούμενο είναι ο εξορθολογισμός της όλης λειτουργίας του συστήματος, δηλαδή παραπέρα προσαρμογή της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων στις σύγχρονες συνθήκες, όπως αυτές ορίζονται τόσο από τις απειλές που καλούνται να αντιμετωπίσουν, όσο και από τα μέσα που διαθέτουν, ώστε να μεγιστοποιηθεί η απόδοσή τους”.

Ο Δ. Βίτσας επισήμανε ότι “στον σύγχρονο κόσμο η γνώση, η εκπαίδευση, τα ικανά οπλικά συστήματα είναι πιο σημαντικά από τους αριθμούς, που τους ακούω από τον καιρό που ήμουν ο ίδιος στρατιώτης πριν 36 χρόνια” και συμπλήρωσε ότι “στον Στρατό Ξηράς η αναδιοργάνωση σημαίνει σχεδιασμό σε σχέση με τις σημερινές απειλές και όχι συντήρηση δομών με βάση ανάγκες προ 70 χρόνων, π.χ. Εμφύλιος”.

"Η διακλαδικότητα έχει αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα"

Ο Δ. Βίτσας σημείωσε ότι κάτι τέτοιο “στην εκπαίδευση σημαίνει προσανατολισμό στους μεγάλους σχηματισμούς” παρατηρώντας ότι “η εμπέδωση της διακλαδικότητας είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, που διαρκώς κερδίζεται και έχει αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα”. Ο Δ. Βίτσας πρόσθεσε ότι “το ίδιο αφορά τη συντήρηση και αναβάθμιση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων και στοχευμένες αγορές”.

Ο Δ. Βίτσας σχολίασε ακόμα ότι “προσπαθούμε ο χρόνος στράτευσης να είναι διπλά ωφέλιμος, για την κοινωνία και για τον στρατεύσιμο, δηλαδή και να εκπαιδεύεται στρατιωτικά αλλά και να αποκτά δεξιότητες που θα είναι χρήσιμες στην πολιτική του ζωή”.

"Η περιχαράκωση πρώτα θα βλάψει την Τουρκία"

Ο Δ. Βίτσας σχολίασε και τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν και Ράμα υπογραμμίζοντας ότι “δεν συζητάμε ανύπαρκτα ζητήματα, για την Ελλάδα δεν υπάρχουν ‘γκρίζες’ ζώνες, υπάρχουν κυριαρχικά δικαιώματά μας”.

Σχετικά με τις απειλές για χρήση των προσφύγων ως μοχλού πίεσης προς την Ε.Ε. ο Δ. Βίτσας προειδοποίησε “μια τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε εχθρική πράξη” επισημαίνοντας ότι “ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει η Τουρκία να παίζει τον ρόλο που της αντιστοιχεί στην περιοχή είναι οι ανοιχτές πόρτες με την Ευρώπη. Η περιχαράκωση και η επιθετικότητα πρώτα θα βλάψουν την Τουρκία".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL