Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Ρόδα είναι... αλλά δεν γυρίζει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρόδα είναι... αλλά δεν γυρίζει

Χιλιάδες επισκέπτες της πλατείας Συντάγματος περνούν κοιτάζοντας με απορία γιατί η ρόδα δεν γυρίζει, παρότι έχει στηθεί εδώ και μέρες. Μάλιστα το αρχικό σκεπτικό της δημοτικής αρχής Καμίνη ήταν η ρόδα να γυρίζει χωρίς αντίτιμο για τους επισκέπτες της μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Ωστόσο, όπως πληροφορούμαστε, τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής Θεαμάτων δεν μπορούν να δώσουν έγκριση λειτουργίας, εάν προηγουμένως η εταιρεία που έχει αναλάβει την εγκατάσταση δεν εκπονήσει τις απαιτούμενες συμπληρωματικές μελέτες που ζητάει ο διεθνής φορέας πιστοποίησης TUV.

To θέμα απασχόλησε ιδιαίτερα τη χθεσινή πολύωρη σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης με όλα τα μέλη της Επιτροπής Θεαμάτων, όπου συμφωνήθηκε ότι “μπροστά στην ασφάλεια δεν τίθενται άλλα ζητήματα”. Εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων εκφράζεται η βούληση να λειτουργήσει η ρόδα εφ’ όσον έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες μελέτες. Ρίχνουν το φταίξιμο στην εταιρεία, εκτιμώντας ότι “έχει καθυστερήσει”, αλλά όπως υπογραμμίζουν συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων “ήδη η εταιρεία έχει ξεκινήσει να φτιάχνει τις συμπληρωματικές μελέτες που ζητάει η TUV και η Επιτροπή Θεαμάτων”. Ωστόσο, δεν προσδιορίζουν εάν η ρόδα θα γυρίσει τις επόμενες μέρες ή μετά τις γιορτές, οπότε δεν θα έχει και κανένα νόημα.

Προσφορές από εταιρείες χωρίς τεχνογνωσία!

Για το θέμα, ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Ρ. Αξελός σχολιάζει στην “Α”: “Ζητήσαμε τα απαιτούμενα πιστοποιητικά ασφάλειας από την Επιτροπή Θεαμάτων και δεν τα είχαν στη διάθεσή τους”. Θυμίζει, μάλιστα, ότι το ζήτημα των πιστοποιητικών είχε κυριαρχήσει στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο Ρ. Αξελός εγκαλεί τη δημοτική αρχή Καμίνη για την παραχώρηση της κεντρικής πλατείας της Αθήνας σε ιδιώτη “χωρίς να έχει προηγηθεί διαγωνισμός”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, υπογραμμίζοντας ότι “εγείρεται και ζήτημα για το ποιόν αυτών των εταιρειών, που εγκατέστησαν τη ρόδα στο Σύνταγμα, καθώς καμία από τις δύο δεν έχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία”. Να σημειωθεί ότι η μία εταιρεία που κατέθεσε προσφορά για την εγκατάσταση και προκρίθηκε είναι ναυτιλιακή και η άλλη εταιρεία, που δεν προκρίθηκε, δραστηριοποιείται στις γραφικές τέχνες. Ταυτόχρονα, ο Ρ. Αξελός τονίζει ότι “υπάρχει αισθητικό πρόβλημα”, καθώς η εγκατάσταση καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της πλατείας Συντάγματος, ενώ όπως υποστηρίζει θα έπρεπε να αναζητηθεί άλλη τοποθεσία, όπου η επιφάνεια να είναι μεγαλύτερη, όπως συμβαίνει με την αντίστοιχη εγκατάσταση στο Λονδίνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL