Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
Διάσταση απόψεων Δούρου - Πατούλη για τη διαχείριση απορριμμάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διάσταση απόψεων Δούρου - Πατούλη για τη διαχείριση απορριμμάτων

Διάσταση απόψεων διαπιστώθηκε χθες μεταξύ της περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου και του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη αναφορικά με την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ). Η συνάντηση έγινε έπειτα από προτροπή του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη προκειμένου να αποφορτιστεί η ένταση που εδώ και καιρό τροφοδοτεί ο Γ. Πατούλης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωση Δήμων Αττικής Ν. Σαράντης και συμφωνήθηκε νέα συνάντηση σε επίπεδο τεχνικών συμβούλων από όλες τις πλευρές.

Η Ρ. Δούρου, αφού ανέπτυξε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες για την υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ, διαβεβαίωσε ότι η χρηματοδότηση των έργων είναι διασφαλισμένη. Για τον ΧΥΤΑ Φυλής, ζήτημα που ετίθετο συνεχώς από την πλευρά Πατούλη, η περιφερειάρχης απάντησε πως “Το νέο ΠΕΣΔΑ είναι σήμερα το μόνο δημόσιο σχέδιο που δρομολογεί το τέλος της λειτουργίας της μεγαλύτερης χωματερής της Ευρώπης, του ΧΥΤΑ Φυλής”. Επανέλαβε, μάλιστα, τη θέση της ότι η διαχείριση των απορριμμάτων είναι υπόθεση των δήμων σε περίπτωση που αποφασίσουν να αναλάβουν την ευθύνη.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Γ. Πατούλης υποστήριξε πως δεν έλαβε απαντήσεις σε σειρά ζητημάτων και παρέπεμψε στις δηλώσεις που θα κάνει στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. “Δεν είναι καιρός για άγονες αντιπαραθέσεις. Είναι καιρός για τη συνεργασία όλων μας και για γρήγορες κινήσεις από την κυβέρνηση για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων” τόνισε ο Γ. Καμίνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL