Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Δίωξη για κακούργημα σε βάρος των εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε για πρακτικές καρτέλ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίωξη για κακούργημα σε βάρος των εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε για πρακτικές καρτέλ

Ποινικά υπόλογοι είναι οι υπεύθυνοι των εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, συμφερόντων Μπόμπολα και ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε. καθώς φέρονται ότι προσυνεννοήθηκαν σε διαγωνισμούς για την δημοπράτηση δύο έργων προκειμένου να τα αναλάβει ο ΑΚΤΩΡ αν και είχε έρθει σε κατώτερη θέση στη σχετική μειοδοσία.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη άσκησε ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος και η κατηγορία αναμένεται να προσωποποιηθεί στο στάδιο της κύριας ανάκρισης που θα ακολουθήσει.

Η υπόθεση που ξεκίνησε να διερευνάται έπειτα από αναφορά της Εισαγγελίας Διαφθοράς αφορά την επέκταση κρηπιδώματος σταθμού εμπορευματοκιβωτίων σε προβλήτα του ΟΛΘ και την ανακαίνιση υποδορμής γραμμής και ενίσχυση της σήραγγας Ομόνοια - Μοναστηράκι.

Όπως πρόεκυψε από την έρευνα της εισαγγελέα Γενσούλη, οι δύο εταιρείες είχαν ανταλλάξει επιστολές από το 2008 έως το 2012 από τις οποίες προέκυπτε ότι η ΜΟΧΛΟΣ που αρχικά είχε αναλάβει τα δύο έργα, αφού είχε δώσει την πιο συμφέρουσα προσφορά, είχε προσυμφωνήσει με τον ΑΚΤΩΡΑ να αποσυρθεί ώστε να τα πάρει τελικά η εταιρεία του Γ. Μπόμπολα που ακολουθούσε στον πίνακα της μειοδοσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL