Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Με 16-9 από την Ολομέλεια του ΣτΕ - Ξεκινάει επί της ουσίας η συζήτηση στο ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες / Το ΣτΕ εισέρχεται στη συζήτηση επί της ουσίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με 16-9 από την Ολομέλεια του ΣτΕ - Ξεκινάει επί της ουσίας η συζήτηση στο ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες / Το ΣτΕ εισέρχεται στη συζήτηση επί της ουσίας

Δεκτές κατά πλειοψηφία 16-9 έγιναν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι προσφυγές των καναλιών "επί του παραδεκτού". Πλέον το ανώτατο δικαστήριο θα υπεισέλθει στην ουσία της υπόθεσης και θα κρίνει σε προσεχείς συνεδριάσεις τη συνταγματικότητα του νόμου που αφορά τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Το δικαστήριο, πριν εξετάσει τον "πυρήνα" των προσφυγών περί αντισυγματικότητας του επίμαχου νόμου, κλήθηκε, ως όφειλε, να κρίνει το "παραδεκτό" της υπόθεσης, δηλαδή το αν οι καναλάρχες υπέστησαν ανεπανόρθωτη βλάβη από τον νόμο Παππά για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών από το προπαρασκευαστικό στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας και αν είχαν έννομο και βάσιμο συμφέρον για τις προσφυγές τους. Στην τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση το δικαστήριο ψήφισε υπέρ του "παραδεκτού" παρά την αντίθετη εισήγηση του Συμβούλου Επικρατείας Γιώργου Παπαγεωργίου, που πρότεινε να απορριφθούν οι προσφυγές των καναλιών από το πρώτο στάδιο ως απαράδεκτες και για τυπικούς λόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισηγητής επέμεινε και χθες στην αρχική του άποψη χωρίς ωστόσο να πείσει τους συναδέλφους του.

Η χθεσινή συνεδρίαση έγινε με έναν β' αναπληρωματικό δικαστή, καθώς ένα τακτικό μέλος του δικαστηρίου εισήχθη στο νοσοκομείο με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και ο α' αναπληρωματικός βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και δεν έχει λάβει μέρος σε καμία από τις συνεδριάσεις.

Νωρίτερα το ΣτΕ είχε απορρίψει τις νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων για τις τηλεοπτικές άδειες, που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, ΣΚΑΪ, Άλτερ Έγκο και η κυπριακή εταιρεία «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Οι προσφεύγοντες στρέφονταν ο ένας κατά του άλλου, κυρίως για θέματα που αφορούν τα "πόθεν έσχες" των διαγωνιζομένων που συμμετείχαν στη διαδικασία για την αδειοδότηση και κατά αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, και ειδικότερα κατά των αποφάσεων ανακήρυξης των 4 υπερθεματιστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL