Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Εγκαινιάστηκε ο νέος προβλήτας Κρουαζιέρας στον Πειραιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εγκαινιάστηκε ο νέος προβλήτας Κρουαζιέρας στον Πειραιά

Η ανάδειξη του Πειραιά στο κέντρο της μεσογειακής κρουαζιέρας τέθηκε ως κοινός στόχος όλων των εμπλεκομένων, χθες, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου προβλήτα Κρουαζιέρας Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Πειραιά, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού, Έλ. Κουντουρά, στελεχών της COSCO και του ΟΛΠ, βουλευτών και εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ΤΑΙΠΕΔ.

Πρόκειται για το πρώτο έργο που θα τεθεί σε λειτουργία μετά την παραχώρηση του ΟΛΠ στην COSCO και αναμένεται να δώσει ώθηση στην κίνηση της κρουαζιέρας στη χώρα μας. Το μήκος του νέου αγκυροβολίου φτάνει τα 280 μέτρα, ενώ οι θέσεις πρόσδεσης για τα κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς έχουν αυξηθεί.

"Εξαιρετικής σημασίας για τον ελληνικό τουρισμό, επένδυση υψηλής προστιθέμενης αξίας και οικονομικής απόδοσης" χαρακτήρισε το έργο η Έλ. Κουντουρά, σημειώνοντας ότι το 2016 θα "κλείσει" στις 26 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών. Μάλιστα ανέφερε ότι το 8μηνο έκλεισε με 17% αύξηση των αφίξεων στον Πειραιά.

"Το λιμάνι του Πειραιά διεκδικεί την εδραίωσή του ως κυρίαρχης βάσης της κρουαζιέρας και του homeporting στη Μεσόγειο και την Ευρώπη" υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού.

Για την αύξηση της ζήτησης στην κρουαζιέρα στη Μεσόγειο από τους Κινέζους μίλησε ο πρόεδρος της COSCO, Xu Lirong, χαρακτηρίζοντας "νέα μόδα στην Κίνα" τον τουρισμό με κρουαζιερόπολοια, ενώ «ίδια μόδα», πρόσθεσε, έγινε και ο τουρισμός στην Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά την πληροφόρηση των Κινέζων από τα Μέσα Ενημέρωσης για τη συνεργασία της COSCO με τον ΟΛΠ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πλεονέκτημα που προσφέρει η γεωγραφική θέση του Πειραιά και τόνισε ότι «έχει γίνει μια απαραίτητη στάση στη μεσογειακή κρουαζιέρα, γεγονός που αποδεικνύει τη μεγάλη προοπτική που διαθέτει».

Ο Xu Lirong υπογράμμισε την πρόθεση της COSCO για κατασκευή αγκυροβολίων με μεγάλο βάθος, ώστε να υπάρχουν θέσεις για τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου, προαναγγέλλοντας επενδύσεις για την αναβάθμιση των υπηρεσιών και της ανταγωνιστικότητας.

"Η μοίρα των Ελλήνων και των Κινέζων είναι συνδεδεμένη, και με σκληρή δουλειά θα κάνουμε μαζί το λιμάνι του Πειραιά το πιο λαμπερό μαργαριτάρι της Μεσογείου" είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL