Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.2°C15.5°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.3°C
3 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
7 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
Η ΝΟΔΕ Χίου αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συγκέντρωση που χαιρέτισε ο Ν. Μηταράκης / Δίχασε τη Ν.Δ. η αντιπροσφυγική διαδήλωση της Χίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ΝΟΔΕ Χίου αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συγκέντρωση που χαιρέτισε ο Ν. Μηταράκης / Δίχασε τη Ν.Δ. η αντιπροσφυγική διαδήλωση της Χίου

"Εμφύλιο" στη Νέα Δημοκρατία προκάλεσε η χθεσινή αντιπροσφυγική συγκέντρωση που διοργανώθηκε από τη, δήθεν, ακομμάτιστη Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα, καθώς στελέχη του κόμματος έσπευσαν να τη στηρίξουν πλάι σε χρυσαυγίτες και ακραία ξενοφοβικά στοιχεία του νησιού.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του τοπικού site astraparis.gr, ο πρόεδρος της νομαρχιακής διοικούσας επιτροπής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Πρ. Μανωλάκης αρνήθηκε κατηγορηματικά την συμμετοχή του κόμματος στη συγκεκριμένη συγκέντρωση, τονίζοντας ότι "έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις θέσεις του κόμματός μας για το προσφυγικό, που έχουμε διατυπώσει από τις 3 Ιουνίου 2016".

"Εμείς ως κόμμα δεν μπορούμε να συρόμαστε πίσω από ανώνυμους και ούτε να συμμετέχουμε» είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι «όλα τα κεντρικά στελέχη του κόμματος στη Χίο είναι στη συγκεκριμένη γραμμή».

Ωστόσο, ο βουλευτής Χίου Ν. Μηταράκης φαίνεται να μην ενστερνίζεται την άποψη της τοπικής ΝΟΔΕ, δηλώνοντας τη στήριξή του στην κινητοποίηση (σ.σ.: οι πολίτες της Χίου). Διαδηλώνουν σήμερα ειρηνικά γιατί η κυβέρνηση δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα και ζητεί από τους Χιώτες νέα ανοχή για άλλα δύο (συνολικά 3) σημεία παραμονής των προσφύγων και μεταναστών. Όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που η Χίος σηκώνει το δωδεκαπλάσιο βάρος σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Δεν μπορεί άλλο!" τόνισε σε ανακοίνωσή του.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι ποια άποψη υποστηρίζει τελικά η Νέα Δημοκρατία; "Μετριοπάθεια, συζήτηση και σύνθεση απόψεων", όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, ή στήριξη της ξενοφοβίας και των ακραίων στοιχείων προς χάριν του μικροπολιτικού συμφέροντος; Δύο και πλέον εβδομάδες μετά την ένταση στα νησιά με τη στήριξη των γαλάζιων στελεχών, ο Κυρ. Μητσοτάκης αρκέστηκε να κατηγορήσει την κυβέρνηση πως στρώνει το έδαφος στην ξενοφοβία με την πολιτική της, χωρίς να σχολιάσει τα τεκταινόμενα.

Αστυνομία και ακροδεξιοί κατά αντιφασιστών στο Ρέθυμνο

Επεισόδια ξέσπασαν στο Ρέθυμνο όταν ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε συγκεντρωμένους φοιτητές και πολίτες που υποστήριζαν τη φιλοξενία 2.000 προσφύγων στην Κρήτη, λίγο πριν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο ζήτημα. Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε η πρόταση της ΠΕΔ για τη φιλοξενία των προσφύγων.

Σύμφωνα με καταγγελίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν, οι ακροδεξιοί επιτέθηκαν έπειτα από λεκτικό διαπληκτισμό στους συγκεντρωμένους. Ωστόσο, οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο επιτέθηκαν με χημικά και κρότου λάμψης στους αντιφασίστες, με την πλάτη γυρισμένη στους ακροδεξιούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL