Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Πρώτη "ανάσα" από το εισόδημα αλληλεγγύης σε 86.000 ωφελούμενους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρώτη "ανάσα" από το εισόδημα αλληλεγγύης σε 86.000 ωφελούμενους

Εισοδηματική ενίσχυση δύο μηνών θα λάβουν το τελευταίο πενθήμερο του μήνα οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που υπέβαλαν αίτηση τον Ιούλιο και εγκρίθηκε. Όσοι υπέβαλαν αίτηση τον Αύγουστο θα πάρουν τη δόση ενός μήνα και όσοι υπέβαλαν τον Σεπτέμβριο θα ενισχυθούν το τελευταίο πενθήμερο του Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι για το διάστημα που δεν είχαν εισοδηματική ενίσχυση μέσω του ΚΕΑ οι δικαιούχοι συνέχιζαν να υποστηρίζονται από τα μέτρα του προγράμματος για την ανθρωπιστική κρίση μετά από παράταση που έδωσε το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι δικαιούχοι που θα πάρουν την πρώτη εισοδηματική ενίσχυση ξεπερνούν τους 86.000 και είναι κάτοικοι των 30 δήμων που επιλέχθηκαν με οικονομικά και άλλα κριτήρια για την πρώτη φάση υλοποίησης του προγράμματος.

Στον πίνακα περιγράφεται η διαδικασία παραλαβής της προπληρωμένης κάρτας από τους δικαιούχους ΚΕΑ ανάλογα με την τράπεζα που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους. Για όσους δικαιούχους έχουν δηλώσει τράπεζα η οποία, αυτή τη στιγμή, δεν διαθέτει προπληρωμένη κάρτα, η πρώτη πληρωμή θα γίνει κατ’ εξαίρεση εξ ολοκλήρου στον τραπεζικό λογαριασμό τον οποίον δήλωσαν, για το σύνολο του ποσού που δικαιούνται.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα για κάθε μεμονωμένο ενήλικα είναι 200 ευρώ τον μήνα, εφόσον δεν έχει άλλο εισόδημα. Σε περίπτωση που υπάρχει εισόδημα, το κράτος θα συμπληρώνει το ποσό μέχρι τα 200 ευρώ. Για κάθε επιπλέον ενήλικα σε ένα νοικοκυριό θα καταβάλλονται επιπλέον 100 ευρώ, ενώ για κάθε ανήλικο μέλος θα καταβάλλονται επιπλέον 50 ευρώ. Μια τετραμελής οικογένεια θα μπορεί να λάβει οικονομική ενίσχυση έως 400 ευρώ τον μήνα.

Οι 30 δήμοι που θα εφαρμοστεί το ΚΕΑ είναι οι ακόλουθοι: Νέα Ιωνία, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Φυλή, Άγιοι Ανάργυροι - Καματερό, Αιγάλεω, Κερατσίνι - Δραπετσώνα, Νίκαια - Άγιος Ιωάννης Ρέντη, Πέραμα, Λαμία, Βέροια, Παύλος Μελάς, Κιλκίς, Κατερίνη, Ρέθυμνο, Γόρτυνα, Ορεστιάδα, Καβάλα, Άρτα, Ζάκυνθος, Λέσβος, Καλαμάτα, Σικυώνα, Κάλυμνος, Λέρος, Τρίκαλα, Ελασσόνα, Πύργος, Αιγιαλεία και Καστοριά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL